Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Deštném v Orlických horách začali zasněžovat a budou celý víkend

Skicentrum Deštné v Orlických horách využilo mrazivé počasí a začalo poprvé před sezonou zasněžovat. Sněžná děla by mohla být v provozu celý víkend.

"Zasněžujeme na sjezdovce Marta spíš do výšky než do šířky, vytvoříme si zásoby, které by mohly vydržet do zahájení sezony. Začali jsme v pátek, v druhé půlce noci byly skvělé podmínky, kolem minus deseti stupňů," řekl vedoucí centra Petr Prouza.

Pokud vydrží počasí, zasněžovat bude skicentrum dnes a ještě v neděli. Zasněžovací systém je v areálu stejný jako loni, novinkou je automatizace zasněžovacích děl na černé sjezdovce.

"Se zasněžováním nebudeme spěchat, bude skvělé, když zasněžíme areál do vánočních svátků. Termín zahájení si dopředu nedáváme, protože může přijít obleva," řekl Prouza. V minulosti se skicentru obvykle dařilo otevřít v polovině prosince, což bývá zhruba týden před vánočními svátky. Jen výjimečně bylo v zimní sezoně mrazivo a skiareál byl v provozu na konci listopadu nebo 7. prosince, řekl Prouza.

Jízdné bude podle Prouzy dražší než minulou sezonu. Stouplo v průměru o 15 procent. Lidé podle něj často nakupují skipasy za zvýhodněné cen dopředu než pak na místě. "Co jsem se díval na naši nejbližší konkurenci, naše současné ceny jsou srovnatelné s jejich loňskými cenami. Do půlky listopadu jsme prodávali skipasy za loňské ceny. Další slevové akce připravujeme. Osvědčuje se nám to, je to signál, že lidé budou mít o lyžování zájem i letos," řekl Prouza.

Skicentrum má sedm lanovek a vleků a přes pět kilometrů sjezdovek, v areálu je také snowpark. Pro běžkaře bývá v sezoně v okolí 50 kilometrů strojově upravovaných běžeckých tratí nebo jsou běžecké okruhy přímo v areálu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skicentrum Deštné

Štítky Deštné, Skicentrum, lyže, sezóna, zasněžování, sněžná děla, Deštné v Orlických horách, Petr Prouza, Orlické hory, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Deštném v Orlických horách začali zasněžovat a budou celý víkend  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.