Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hořice bojují s odpadem kolem popelnic. Pokud je plno, jeďte do sběrného dvora, apeluje město

Radnice v Hořicích bojuje s neukázněnými místními, kteří nechávají nepořádek u kontejnerů na tříděný odpad. Ve většině případů jde o rozházené kartonové krabice, drobnou elektroniku nebo vyhozené oblečení.

„Zvláště na jaře a podzim se mnoho lidí pustí do úklidu zahrad i domácností a s tím naroste množství odpadu. Není řešením odložit odpad ke kontejnerům. Co patří do konkrétního kontejneru, mělo by přijít dovnitř, co se tam nevejde, patří na sběrný dvůr,“ uvádí na webu města šéfka odboru životního prostředí Šárka Volfová

Podle ní se musí lidé naučit plánovat. Kontejnery v Hořicích jsou vyvážené minimálně jednou týdně. O víkendu jsou kontejnery naplněné nejvíc. V sobotu a neděli je proto ideální zamířit rovnou do sběrného dvora.  

V Hořicích se problém netýká pouze tříděného odpadu, ale také textilu. Ten je nutné vhodit do speciálních kontejnerů. Pokud oblečení zmokne, společnost si ho nepřevezme a náklady na jeho likvidaci zaplatí město. „Deset kontejnerů na textil je pravidelně sváženo jednou týdně. Vždy v úterý nebo ve středu,“ uvedla Volfová.  

Nesprávně se místní staví i k likvidaci bioodpadu a odpadu ze zahrad. Velice často tento odpad odkládají v plastových pytlích do kontejnerových hnízd. „Apelujeme na vás, vysypete samotný bioodpad do popelnice bez sáčku. Pokud se tam nevejde, opět platí pravidlo sběrného dvoru,“ dodává Volfová. Opřením o dřevěné latě kontejnerového hnízda dochází k jeho poškození. Cena takového přístřešku přitom není malá. Pohybuje se od 20 do 70 tisíc korun.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Hořice

Štítky Hořice, odpad, třídění, nepořádek, sběrný, dvůr, Jičínsko, kontejner, sběrný dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořice bojují s odpadem kolem popelnic. Pokud je plno, jeďte do sběrného dvora, apeluje město  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.