Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

I my jsme museli zdražit, hlásí z Deštného, teď jsou ale skipasy ještě za starou cenu

Ceny skipasů šly od loňska nahoru, některé skiareály už zveřejnily ceník, jiné otálejí. Deštné už pustilo do oběhu sezonní i časové skipasy. Ceny se tady zvedly o patnáct procent, ale kdo koupí permanentku včas, zaplatí loňskou cenu.

Teď si kopec v Deštném v Orlických horách sjedeme maximálně na kole nebo na koloběžce, ale v zákulisí už vrcholí přípravy na novou zimní sezónu. Skicentrum v polovině října pustilo do prodeje sezonní skipasy a o týden později také časové skipasy. Kdo si koupí permanentky takhle s předstihem, ušetří, zaplatí ceny minulé sezóny. Zájemci si můžou nechat zasalt skipas až domů, nahrát na svůj stávající nebo si ho vyzvednout v pickup boxu, až vyrazí lyžovat. "Vyšší energie a další vstupy nás donutily ke zdražení, které je u skipasů patnáct procent," uvedl šéf Skicentra Petr Prouza.

Středisko hledá v této složité době úspory, kde se dá. Přispět by k tomu měl i nový automatický systém zasněžování.  "Máme perfektní přehled o každém spotřebovaném litru vody a kilowattě, tím šetříme zdroje. Letošní cíl je úspora patnácti procent," dodal Prouza.

Vše je doplněno o Snowsat, tedy o systém řízení úpravy lyžařských tratí a flotily sněžných roleb. Zásadním parametrem je možnost měření výšky sněhové pokrývky v konkrétním místě a to s přesností plus mínus tři centimetry. Vlekaři tak mají jasný přehled o tom, kde je kolik sněhu a kde je potřeba zasněžovat méně, kde více.

Ohodnoť článek

Foto Michal Dědič

Štítky Skicentrum, Deštné, skipasy, zima, sezóna, lyžování, skipas, Petr Prouza, Deštné v Orlických horách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I my jsme museli zdražit, hlásí z Deštného, teď jsou ale skipasy ještě za starou cenu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.