Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V nemocnicích v Královéhradeckém kraji zrušili opatření proti covidu

Nemocnice v Královéhradeckém kraji zrušily opatření proti šíření onemocnění covid-19. Počet hospitalizovaných pacientů s covidem-19 v kraji několik týdnů klesá, stejně tak počty potvrzených nákaz, vyplývá z vyjádření zástupců nemocnic a ministerstva zdravotnictví. Počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní v kraji klesl na dnešních 56 ze 58 v úterý, přitom třeba v pátek 21. října byla sedmidenní incidence na hodnotě 105. V celé zemi na 100 tisíc obyvatel k dnešku připadalo za poslední týden 56 nakažených, vyplývá z údajů na webu ministerstva.

Od začátku pandemie se v kraji nakazilo covidem 224 190 lidí, tedy 41 procent obyvatel regionu. Z nemoci se vyléčilo 221 565 lidí a 2246 jich zemřelo. Za posledních sedm dní ministerstvo eviduje pět úmrtí s koronavirem.

"Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je situace s covidem stabilizovaná, počet hospitalizovaných pacientů stále mírně klesá, nyní jich je kolem 25," řekl dnes mluvčí Fakultní nemocnice Hradec Králové (FN) Jakub Sochor.

Kvůli sílící epidemii koronaviru v Královéhradeckém kraji v hradecké FN platilo od úterý 4. října nařízení nosit ochranu nosu a úst ve všech vnitřních prostorách. Opatření se týkalo zaměstnanců i pacientů, včetně jejich doprovodu či návštěv. "V polovině října bylo toto nařízení změněno na doporučení. V tuto chvíli žádné nařízení v souvislosti s koronavirem ve FN HK není," uvedl Sochor.

Královéhradecký kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá také nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Také v krajských nemocnicích neplatí nyní žádná zvláštní opatření v souvislosti s covidem-19.

"Od 26. října jsou obnoveny návštěvy na LDN v Městské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem a od 27. října i v Oblastní nemocnici Trutnov a Jičín. Aktuálně jsou tedy ve všech našich nemocnicích návštěvy povoleny," řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Podle hejtmanství se dnes ráno v nemocnicích v kraji léčilo s koronavirem 32 lidí, z toho sedm vyžadovalo intenzivní péči. Před týdnem ve středu bylo hospitalizovaných s covidem 46, z toho osm na JIP. Před 14 dny bylo hospitalizovaných pacientů s koronavirem v kraji 93, z toho 11 na JIP. Ve středu 12. října se ve všech nemocnicích v kraji léčilo s covidem 113 pacientů, z toho 14 bylo v intenzivní péči, uvedl dnes pro ČTK mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Počet nově zjištěných případů koronaviru v kraji za posledních sedm dní klesl téměř o 29 procent. Testy za tuto dobu v kraji odhalily 306 nákaz, před týdnem to bylo za sedm dní 429, vyplývá z údajů ministerstva.

V Královéhradeckém kraji se podle ministerstva nákaza nejrychleji šíří v okresech Hradec Králové a Jičín, kde za posledních sedm dní přibylo na 100 tisíc obyvatel 68 a 62 nakažených. V okrese Náchod byla dnes sedmidenní incidence na hodnotě 58, na Trutnovsku 43 a na Rychnovsku 40.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, správa, koronavirus, nemocnice, Královéhradecký, COVID-19, Královéhradecký kraj, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor, Jičín, pandemie covidu-19, Náchod, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnicích v Královéhradeckém kraji zrušili opatření proti covidu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.