Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lanovky v Krkonoších v listopadu výrazně utlumí provoz, některé nepojedou vůbec

Lanovky ve středních a východních Krkonoších v listopadu výrazně utlumí provoz, některé nepojedou vůbec. Do plného provozu většinu z nich vrátí až začátek zimní sezony. Letní sezonu vlekaři většinou ukončí tento týden.

Kabinová lanovka na Sněžku bude v omezeném provozu kvůli pravidelné podzimní odstávce od 31. října do 9. prosince. Zimní sezonu zahájí v sobotu 10. prosince, to by měla jet opět denně v závislosti na počasí.

"Během odstávky pojedeme jen o víkendech a od 17. do 19. listopadu. Lanovku čeká pravidelná údržba. Kromě běžných úkonů budeme nově kontrolovat čepy baterií koleček, které jsou na podpěrách. Začneme sloupem, tedy podpěrou číslo dvě a tři na prvním úseku, hned nad dolní stanicí," řekl náčelník lanové dráhy Jiří Špetla.

Lanovka má dva úseky, z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu a z Růžové hory na Sněžku. Lanovka na Sněžku pojede v listopadu ve zmíněných dnech od 8:00 do 18:00.

Lanovky ve SkiResortu Černá hora - Pec, tedy v Peci pod Sněžkou na Hnědý vrch, ve Velké Úpě na Portášky a kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu, pojedou před podzimní odstávkou naposledy v denním provozu o tomto víkendu 29. a 30. října. V omezeném provozu bude v listopadu ve SkiResortu pouze kabinová lanovka na Černou horu, ostatní mimo provoz. Kabinka na Černou horu pojede v listopadu pouze o víkendu 12. a 13. listopadu, na státní svátek 17. listopadu a o víkendu 19. a 20. listopadu a také 26. a 27. listopadu.

"V prosinci na Černou horu zatím počítáme s víkendovými provozem s tím, že v momentě, kdy zahájíme lyžařskou sezonu, přejde kabinka do každodenního provozu. Zahájení provozu ostatních lanovek bude závislé na zahájení zimní sezony ve SkiResortu," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn již letní provoz ukončila lanovka na Medvědín, vyplynulo z informací na webu skiareálu. Ve Svatém Petru pojede lanovka na Pláně v listopadu od 1. do 20. listopadu jen o víkendech a také 17. a 18. listopadu, a to od 9:00 do 16:00. Do plného provozu se špindlerovské lanovky vrátí se zahájením zimní sezony.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skiresort

Štítky rekreace, turistika, lanovky, Krkonoše, Skiresort, Sněžka, lanová dráha, zima, Černá hora, kabinová lanovka, Pec pod Sněžkou, Růžová hora, Portášovy Boudy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanovky v Krkonoších v listopadu výrazně utlumí provoz, některé nepojedou vůbec  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.