Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Univerzita v Hradci s MeToo nemá zkušenost, přesto přijala proti sexuálnímu obtěžování opatření

Univerzita Hradec Králové (UHK) přijala v souvislosti s kampaní proti sexuálnímu obtěžování MeToo opatření, například aktualizovala etický kodex a posílila informovanost studujících a svých zaměstnanců a zaměstnankyň.

Kampaň MeToo začala v říjnu 2017 v USA po vypuknutí skandálu kolem bývalého filmového producenta Harveyho Weinsteina. Předloni v březnu ho soud poslal na 23 let do vězení, byl uznán vinným ze znásilnění a sexuálního nátlaku. Kampaň MeToo později dostihla řadu slavných lidí.

"Na Univerzitě Hradec Králové jsme nemuseli od doby vypuknutí zmíněné kauzy podobnou záležitost mezi studujícími či zaměstnankyněmi a zaměstnanci řešit. I tak nadále pokračujeme s osvětou v této oblasti," řekl mluvčí Univerzity Jakub Novák, podle kterého nijak zásadně chod školy kauza neovlivnila. Přesto ji ale neberou na lehkou váhu. "Posílili jsme informovanost studujících a našich zaměstnanců a zaměstnankyň ve vztahu k osvětě ohledně nevhodného chování a nástrojů, které mají k dispozici, pakliže by k takovému jednání na UHK docházelo," dodal Novák.

Univerzita také aktualizovala univerzitní etický kodex, který je vymahatelný prostřednictvím Etické komise UHK, na kterou se v těchto otázkách lze obracet. "Etické principy chování a jednání na UHK v rámci rozmanitých aktivit a nástrojů připomínáme například formou workshopů nebo přednášek," řekl Novák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto forbes.com

Štítky ČR, školy, právo, vysoké, Hradec Králové, me too, Univerzita Hradec Králové, Jakub Novák, Harvey Weinstein, USA, sexuální obtěžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita v Hradci s MeToo nemá zkušenost, přesto přijala proti sexuálnímu obtěžování opatření  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.