Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hudebníci v Hradci Králové se až do soboty povezou na jazzové vlně

Ve městě odstartoval 28. ročník Jazz goes to town. Skončí tuto sobotu. Na hradecké scéně vystoupí 70 jazzových hudebníků v 11 domácích i zahraničních kapelách.

Letošní festival, který má podtitul Hlasy budoucnosti, potrvá do soboty 15. října. Koncertní festivalové večery začínají v 19:00, uvedli pořadatelé. Podrobnosti k programu jsou na webu. Festival pořádá kulturní nezisková organizace Kontrapunkt. Letošní festival bude v Hradci Králové na pěti místech, v kině Bio Central, v kavárně Artičok, ve Studiu Beseda Klicperova divadla, v Klubu č.p. 4 a v secesní budově Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží. Po dobu festivalu bude v Bio Central výstava Polské jazzové plakáty 1973 až 2010.

Vyvrcholením festivalu bude v sobotu večer v kině Bio Centrál koncert Michaela Mantlera, Garetha Davise a českého čtrnáctičlenného vokálně-žesťového ansámblu, který vznikl pro tuto příležitost. Posledním koncertem bude vystoupení třináctičlenného tělesa Été Large německé saxofonistky Luise Volkmann. Na festivalu v minulosti koncertovali například kytarista Mike Stern se speciálním hostem Randy Breckerem, harmonikář Sugar Blue, americká skupina Lester Bowie's Brass Fantasy či pianista Joe Zawinul se sestavou Syndicate.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB: JGTT

Štítky ČR, hudba, jazz, festival, Hradec Králové, Jazz Goes to Town, hudební skupina, Klicperovo divadlo, Michael Mantler, Gareth Davis, Muzeum východních Čech, Luise Volkmann, Mike Stern, Joe Zawinul, Sugar Blue

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudebníci v Hradci Králové se až do soboty povezou na jazzové vlně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.