Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec chystá byty pro seniory

Zřídit komunitní domy pro seniory, to je plán Hradce Králové. Rada města už na svém posledním zasedání schválila pořízení studie, která bude sloužit jako podklad pro vyhodnocení územních, prostorově plošných a ekonomických možností výstavby.

Obyvatelstvo stárně a v Hradci Králové by se další byty pro seniory hodily. „Průměrný věk obyvatelstva našeho města se zvyšuje, dle dostupných statistik je dokonce vyšší než průměr v rámci celé republiky. Proto potřeba rozšíření zázemí pro seniory a vytváření podmínek pro jejich bydlení a vzájemný kontakt je naprosto logická. Zpracování studie proveditelnosti výstavby komunitních bytových domů pro seniory vychází z doporučení sociální komise a je v souladu s městskou Koncepcí rozvoje bydlení se sociálním aspektem,“ uvedl v tiskové zprávě primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Součástí studie bude i stanovení priorit výstavby ve vybraných lokalitách a zhodnocení případných dotačních výzev na výstavbu těchto objektů. „Prověřovat se budou vytipované plochy v několika místních částech. Konkrétně se jedná o lokalitu v Dědkově ulici na Pláckách, za základní školou v Kuklenách, v Malšovicích nedaleko bývalého Kina Mladých a na Slezském Předměstí na Háječku. Všechny pozemky, které se zvažují, jsou v majetku města, majetkově je to tedy vyřešené. Někde bude třeba se vyrovnat s podmínkami stávajícího, případně navrženého územního plánu či s protipovodňovými opatřeními,“ vysvětluje Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast rozvoje, investic a územního plánování.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Senioři, byty, Hradec Králové, stavba, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha, Malšovice, Kukleny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec chystá byty pro seniory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.