Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavba dálnice D11 z Jaroměře do Trutnova dostala stopku. Výkup pozemků blokuje odvolání

Stavba dalšího úseku dálnice D11 z Jaroměře do Trutnova nabere zpoždění. Důvodem je odvolání proti územnímu rozhodnutí. Proto nemůže Ředitelství silnic a dálnic pokračovat ve výkupech pozemků. Spor nyní řeší krajský úřad v Hradci Králové.

“V listopadu loňského roku vydal stavební úřad ve Dvoře Králové územní rozhodnutí, které však z důvodu podaného odvolání od pana Holubce nenabylo právní moci,” upřesnil pro Hradeckou Drbnu mluvčí ŘSD Jan Studenecký.  

Zhruba dvacetikilometrový úsek nové dálnice se měl původně začít stavět za dva roky. Problém je v tom, že bez platného územního rozhodnutí ŘSD nemůže pokračovat v přípravách. V současné době ani nelze říct, jak velké zpoždění může nastat. 

Podle České televize podal odvolání Petr Holubec, který má dům a pole v Hajnici asi devět kilometrů od Dvora Králové nad Labem. Vadí mu řešení protihlukových stěn a cest pro techniku farmářů. O peníze mu údajně nejde. Další informace odmítl poskytnout.  

„Chtěl určité odstranění zeleně a pak chtěl lepší napojení pozemků. Osobně jsem deklaroval, že jsme připraveni podepsat i nějakou vzájemnou smlouvu. Vypadalo to, že jsme vzájemnou schodu našli. Ale pak napsal jeho právník, že jsou záruky z naší strany nedostatečné,“ uvedl při příležitosti zahájení stavby obchvatu v Jaroměři ředitel ŘSD Radek Mátl.  

Královéhradecký kraj chce v otázce odvolání rozhodnout co nejdříve. V současné době se čeká na stanovisko resortu životního prostředí. 

Navazující úsek D11 z Trutnova k hranicím s Polskem je na tom o poznání lépe. Je vydané pravomocné územní rozhodnutí a stát už vykoupil zhruba 90 procent potřebných pozemků.  

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky D11, Jaroměř, Trutnov, odvolání, uzemní, rozhodnutí, ŘSD, termín, doprava, stavba, pozemek, dálnice, Dálnice D11, Ředitelství silnic a dálnic, Hradec Králové, Dvůr Králové nad Labem, Česká televize, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Vojtíšek

Jak by asi vypadala dálniční síť v Německu, Rakousku, Itálii atd, kdyby měli tak impotentní nebo skorumpované úřady jako v Česku?

Neděle, 9. října 2022, 17:07Odpovědět

Stavba dálnice D11 z Jaroměře do Trutnova dostala stopku. Výkup pozemků blokuje odvolání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.