Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Saunování, Noc vědců nebo maraton v centru Hradce Králové. Kam o víkendu vyrazit?

Léto i letní prázdniny jsou beznadějně pryč. I přesto umí Královéhradecký kraj nabídnout celou řadu zajímavých akcí. O víkendu se bude konat například saunový festival, Noc vědců, v Trutnově budou sundávat draka a na Kuksu jsou v plánu slavnosti. Hradecká Drbna přináší tradiční přehled nejlepších víkendových akcí.

V Hradci Králové se koná Noc vědců  

Kampus Univerzity Hradec Králové u soutoku v krajské metropoli nabídne tradiční Noc vědců. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu workshopů, přednášek, seminářů a zajímavých aktivit pro děti, studenty, rodiče i důchodce. 

Letošní ročník se jmenuje Všemi smysly a konat se bude dnes 30. září od 17:00 do 23:00. Akce se koná po celé České republice. Právě v Hradci Králové její program připravuje UHK, hvězdárna, místní knihovna a lékařská fakulta.  

Malí vědátoři pozor! Noc vědců v Hradci Králové je tady.

Malé i velké vědátory láká Univerzita Hradec Králové na oblíbenou akci Noc vědců. Noc plná pokusů a experimentů proběhne už tento pátek 30.září a program je opět nabitý.

V Trutnově sundají draka z radnice  

V Trutnově na sobotu připravují sundání draka. Ještě před příjezdem pana Albrechta z Trautenberka a jeho družiny, která sejme draka z věže a uloží ho do podzemí, bude na náměstí připraveno několik herních stanovišť. Akce začne ve dvě odpoledne a potrvá zhruba do šesti.  

Přírodní saunový festival v Hradci Králové  

Netradiční festival čeká na fanoušky saunování v Hradci Králové. Po loňském prvním ročníku se lidé opět sejdou u sauny a osvěžovny NUUK. Na místě bude stará známá kočovná sauna z Pardubic nebo třeba saunařské stany s metličkovými procedurami. Novinkou je potírna od architektonického ateliéru HRA nebo sudová sauna z farmy Vacheria. Akce se koná od pátku do neděle. 

Svatohubertské slavnosti na Kuksu  

V sobotu se na Kuksu konají tradiční Svatohubertské slavnosti. Oficiální program začíná v devět ráno. Konec je v plánu kolem páté odpoledne. Akci doprovázejí i zkoušky a ukázky loveckých psů, hra na lesní roh, slavnostní Svatohubertská mše v kostele Nejsvětější Trojice, tematická výstava a stánky s mysliveckými potřebami. 

Do hradeckých ulic vyběhnou běžci  

V neděli se v Hradci Králové koná tradiční Hradecký půlmaraton. Běžci vyběhnou na dvě trasy o délce 21 a 42 kilometrů, které vedou samotným historickým centrem. Již VIII. ročník největší sportovní akce východních Čech odstartuje opět z Malého náměstí, stejně jako královská maratonská trať. 

Hradcem prolétne půlmaraton, stovky běžců se chystají na start

V Hradci Králové brzy opět zazní "3,2,1...". Za rohem je hradecký půl/maraton. Poběží se už tuhle neděli, tedy 2. října. Start i cíl je na Malšovickém stadionu.

Hudební mejdan na náplavce  

V sobotu se v Hradci Králové koná mejdan na Náplavce. Návštěvníci se mohou těšit na electroswingovou formaci Mr. Moss s funkovými covery známých písní v podání hradecké kapely Beast & Beauties. Vstupenky lze pořídit on-line v předprodeji.  

Netradiční výstava grafiků na zámku  

Zámek v Kvasinách nabídne výstavu členů spolku malířů a grafiků AMAG u Náchoda. Samotná vernisáž se koná v neděli 2. října od tří hodin odpoledne. Připravená je i loutková scéna Dětem pro radost. Zámek Kvasiny navíc nabízí stálou expozici loutek a domácích loutkových divadel. 

Ohodnoť článek

Foto IC Trutnov

Štítky kam, . vyrazit, víkend, kultura, akce, volný, čas, suana, festival, drak, Noc vědců, Kuks, Náplavka, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, slavnost, Trutnov, Královéhradecký kraj, Univerzita Hradec Králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Saunování, Noc vědců nebo maraton v centru Hradce Králové. Kam o víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.