Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mlhovky jsou pro řidiče na Hradecku pořád vyšší dívčí

Rizikové období pro řidiče je tady. Mlhy budou teď na konci září a v říjnu na denním pořádku. V tomto čase se jasně ukáže, kdo umí používat správně mlhovky a kdo ne.

Typická situace je vidět na Hradubické, tedy spojnici Pardubic a Hradce Králové. Mlhavá rána představují pro řidiče dilema, zda zapnout mlhovky, zda je ta správná doba.  Podle odborníků se přídavná světla zapínají ve chvíli, kdy nevidíme víc jak na sto metrů, ztrácejí se nám zadní světla vozu před námi, také pokud silně prší nebo sněží. Právě za deště motoristé zapomínají na zapnuté mlhovky asi nejčastěji. „Drtivá většina aut má jen LED pásek, vzadu to auto není vidět. Například za deště, když je tam ta deštivá bariéra, tak to auto téměř nevidíme,“ uvádí Petr Vomáčka z BESIPU, oddělení ministerstva dopravy.

Kromě mlhy s sebou podzimní počasí přináší i zhoršenou sjízdnost komunikací. Silnice jsou většinou mokré a hrozí tak vyšší riziko smyku. „Počítat je třeba také se sníženou viditelností a prvními námrazami. Zejména v ranních hodinách mohou být silnice na mostech nebo v lesních úsecích namrzlé,“ vysvětluje mluvčí policie Hana Rubašová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JayMantri / Pixabay

Štítky mlha, Hradubická, Hradec Králové, Pardubice, řidiči, mlhovky, sněžení, déšť, Královéhradecký kraj, Petr Vomáčka, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mlhovky jsou pro řidiče na Hradecku pořád vyšší dívčí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.