Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rozloučení s létem i jeden z posledních festivalových koncertů. Kam o víkendu vyrazit?

Ačkoliv to na první pohled nevypadá, podle kalendáře je stále léto. A Královéhradecký kraj má co nabídnout. I tento týden se bude konat několik desítek zajímavých akcí. Hradecká Drbna vás zve na netradiční festival, pohádkový les, Burčákobraní, rozloučení s létem nebo pořádnou porci rockové muziky. Přinášíme tradiční přehled nejlepších víkendových akcí v Královéhradeckém kraji.

Zažij Hradec Králové jinak 

I v letošním roce se mohou hradečtí těšit na akci známou pod značkou Zažít město jinak. Tento rok se jí poprvé zúčastní hned tři místa v historickém centru v Hradci. V sobotu 17. září od 14:00 do 18:00 se mohou přijít bavit, hrát si, poslouchat hudbu nebo se sami zapojit do dění na Malém náměstí, ke Klicperovu divadlu a k Centru uměleckých aktivit za Galerií moderního umění. Pro návštěvníky bude připraven pestrý program i chutné občerstvení. 

Pohádkový les pro děti i dospělé 

Zájemci mohou v sobotu od 9:00 do 16:00 vyrazit na zhruba 2,5 kilometru dlouhou pohádkovou trasu hradeckým lesem. Start začíná u Lesního hřbitova a konec trasy je na Rytířském hradišti. Na trase bude sedm stanovišť, kde jsou připraveny zábavné aktivity, které přibližují omezení a těžkosti lidí, jež mají potíže se sluchem, zrakem nebo jsou omezeni v pohybu.  

Na Rytířském hradišti bude pro účastníky připraveno občerstvení a atraktivní zábava – například projížďky na koních, ukázky kynologie, hippoterapie, malování na obličej a muzika u táboráku. 

Burčákobraní v Hradci Králové 

V Hradci Králové mohou lidé vyrazit i na víno a burčák. Dnes už tradiční burčákobraní se koná na Novém Hradci Králové od dnešních 16:00 do 21:00. K ochutnání budou vína od nejlepších českých a moravských vinařů. Kromě burčáku a tichých vín nebudou chybět ani drobné pochutiny a atmosféru doladí hudební program. 

Čeká nás nejchladnější víkend léta. Během soboty a neděle naměříme kolem 11 stupňů

Královéhradecký kraj čeká pravděpodobně nejchladnější víkend letošního léta. Během soboty a neděle se teploty nemají dostat nad 14 stupňů Celsia. Ničím výjimečným nebudou ani dešťové přeháňky nebo déšť. Výrazné zlepšení nepřinese ani následující...

Česká Skalice nabídne velkolepou výstavu vláčků 

Především děti a fanoušci vlaků pravděpodobně zamíří do České Skalice, kde se od dneška až do neděle koná 15. ročník výstavy vláčků. Návštěvníci uvidí domácí kolejiště a výstavu papírových nebo plastikových modelů. Připravený je i doprovodný program.  

Černá hora se loučí s létem ve velkém stylu 

Na Černé hoře v Krkonoších čeká na návštěvníky velkolepé rozloučení s létem, které se koná v sobotu od 10:00 do 16:00. Rodiče i děti se mohou těšit na soutěže o ceny v hodnotě 20 tisíc korun, dílničky, workshop na stavění kamenů, paddleboardy ale hlavně také exhibici bike trialového jezdce Petra Krause, který je Mistr světa v této kategorii. Akce se koná u stanice horního úseku lanovky.  

Na hradecké nábřeží dorazí stovky gurmánů 

České i zahraniční speciality, moderní gastronomické pochoutky, české regionální a farmářské potraviny - to vše nabídne sobotní Hradecké nábřeží gurmánů na Smetanově nábřeží a náměstí 5. května. Nebudou chybět koncerty, loutkové divadlo a další doprovodný program pro celé rodiny. Součástí akce je opět Chilli festival Mechov - Rozpálené léto. 

Letní parket Výrava nabídne poslední festivalový zážitek 

Letní parket Výrava bude v sobotu odpoledne a večer hostit největší české hvězdy rockové scény. Na podiu se vystřídají Horkrýže Slíže, kapela Škwor, Rybičky 48 nebo například Dymytry. První ze skupin vystoupí už ve 14:00. Předpokládaný konec akce je kolem jedné v noci. Podle informací pořadatele budou vstupenky i na místě. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jill Wellington | Pixabay | Zdroj Městské lesy Hradec Králové, Kudy z nudy, Zažij město jinak, Butterfly Agency

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, víno, léto, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, les, koncert, výstava, festival, Klicperovo divadlo, Petra Krause (Terroristin), Česká Skalice, Výrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozloučení s létem i jeden z posledních festivalových koncertů. Kam o víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.