Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Královéhradeckým krajem projely protestní průvody zemědělců, dopravu to nijak neomezilo

Protestní jízdy zemědělců dnes dopoledne v Královéhradeckém kraji podle policie větší problémy v dopravě nezpůsobily. Zemědělci akci v kraji hodnotí jako úspěšnou.

Jízdy v hradeckém kraji byly součástí celostátní protestní akce organizované na dnešek Agrární komorou ČR a Zemědělským svazem ČR. "Hlídky jsme měli posílené, ale nikde zasahovat ani řídit dopravu jsme nemuseli," řekla ČTK mluvčí policie Lucie Konečná.

Farmáři dnes kolem deváté hodiny vyrazili s desítkami kusů techniky na deset tras v okresech Hradec Králové, Jičín, Náchod a Rychnov nad Kněžnou. O půl deváté vyjel konvoj od obce Všestary po silnici I/35 do Hořic a zpět. "Dopravu jsme zbrzdili, ale žádné nebezpečné situace nebyly," řekl místopředseda okresní Agrární komory v Hradci Králové Jiří Černý, který sám řídil jeden z traktorů.

Zhruba hodinový protest podle něj splnil záměr. "Lidé si nás všímali, dali jsme o sobě vědět," řekl Černý. Zemědělci žádají hlavně přehodnocení unijních cílů na zemědělství, dále kritizují přesun peněz směrem k menším farmářům. Současná evropská environmentální politika podle nich povede k poklesu produkce potravin v Evropě a k závislosti na dovozu. Protest se koná dnes kvůli tomu, že je v Praze neformální setkání ministrů zemědělství a rybolovu zemí EU.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, EU, zemědělství, demonstrace, protest, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, doprava, Agrární komora České republiky, Jiří Černý, Hradec Králové, Lucie Konečná, Zemědělský svaz České republiky, Evropská unie, Náchod, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradeckým krajem projely protestní průvody zemědělců, dopravu to nijak neomezilo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.