Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé si mohou prohlédnout rozestavěný stadion v Hradci Králové. V neděli se koná den otevřených dveří

Jedinečná příležitost se nabízí fotbalovým fanouškům a také zvědavé veřejnosti. V neděli 11. září odpoledne se koná den otevřených dveří na místním rozestavěném fotbalovém stadionu v Malšovicích. Prohlédnout staveniště si může přijít kdokoli.

„V čase od 13:30 do 18:00 bude mít veřejnost možnost prohlédnout si, jak pokračuje největší investice města v novodobé historii. Vstup do areálu bude z parkoviště u řeky Orlice,“ píše primátor města Alexandr Hrabálek (ODS) v oficiální pozvánce.  

Na fotbalák se vejde každý jedenáctý obyvatel Hradce Králové 

Nový fotbalový stadion bude mít tvar arény, jehož rohy budou zdobit historická lízátka. „Jsem rád, že se nám podařilo vymyslet návrh, který s lízátky počítá. Po demontování je zrekonstruujeme a opět vrátíme nad hrací plochu,“ potvrdil při podpisu smlouvy předseda představenstva společnosti Strabag Ondřej Novák.    

Speciální osvětlení ve tvaru lízátek bylo nad hrací plochou v Malšovicích od roku 1972. Poslední ze čtyř šlo k zemi v září loňského roku. Jejich rekonstrukce se bude konat přímo v areálu stadionu. Dosavadní halogenová technologie osvětlení bude nahrazena úspornější LED technologií.  

Nová fotbalová aréna bude splňovat požadavky UEFA 4 pro mezinárodní utkání. To byla jedna z podmínek města. Zápasy bude moct sledovat až osm tisíc lidí. Zajímavostí je, že kolem celé budovy stadionu bude natažena 300 metrů dlouhá atletická dráha. Další běžecká dráha pak bude v osvětleném tunelu přímo pod tribunami. Na stadionu bude k dispozici i šest tělocvičen, občerstvení a sedm víceúčelových sálů. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, Malšovice, FOTO, stavba, lízátka, západní, tribuna, nosný, pilíř, atletický, aréna, multifunkční, FC Hradec Králové, den otevřených dveří, ODS, Alexandr Hrabálek, Strabag, UEFA, Ondřej Novák, Orlice, lízátko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si mohou prohlédnout rozestavěný stadion v Hradci Králové. V neděli se koná den otevřených dveří  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.