Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Díky rekonstrukci se podařilo zvýšit kapacitu domova mládeže ve Dvoře Králové

Díky rekonstrukci domova mládeže ve Dvoře Králové nad Labem letos našlo ubytování 240 žáků. To je o 30 dětí více než v loňském roce. Jde o jednu z budov mládeže Střední průmyslové školy a Střední odborné školy Dvůr Králové nad Labem. Kompletní přestavba druhého patra vyšla na sedm milionů korun.

„Nově zrekonstruovaná budova je již plně obsazena chlapci převážně z oborů informatika, cestovní ruch, bezpečnostně právní činnost a aplikovaná chemie. Moderní bydlení včetně nové studovny jim určitě zpříjemní pobyt na domově mládeže a podmínky pro přípravu na výuku,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Zájem o ubytování studentů ve Dvoře Králové každoročně převyšuje kapacitu. Díky rekonstrukci se tyto kapacity podařilo navýšit o 30 nových lůžek. „Konkrétně došlo k přestavbě velkých nevyhovujících prostor na menší pokoje s vlastním sociálním zařízením pro dva až pět žáků. Oprava se částečně týkala i přízemí, kde vznikla nová studovna, další společenská místnost a pokoj pro čtyři studenty se sociálním zařízením,“ uvedl ve zprávě náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). 

Hlavní areál domova mládeže se nachází v ulici Elišky Krásnohorské a od druhé budovy je vzdálen přibližně minutu chůze. Všem žákům je k dispozici jídelna a přilehlý sportovní areál se dvěma víceúčelovými hřišti. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky ubytování, rekonstrukce, Dvůr Králové, kapacita, žák, domov, dětí, Dvůr Králové nad Labem, Střední průmyslová škola, Česká pirátská strana, Pavel Bulíček, Eliška Krásnohorská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky rekonstrukci se podařilo zvýšit kapacitu domova mládeže ve Dvoře Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.