Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Hradce se valí slavný závod Ironman

Vzrušení mezi sportovními fanoušky stoupá. Je velká šance, že se by v Hradci Králové mohl příští rok konat Ironman. Akce, která každoročně obletí celý svět.

Zastupitelé Hradce Králové na svém posledním jednání schválili znění memoranda o spolupráci na této mezinárodní sportovní události, první zářijový den pak byla dohoda podepsána primátorem Alexandrem Hrabálkem a Romanem Šinkovským, ředitelem společnosti Sportvisio, která by měla závod ve městě na soutoku Labe a Orlice spolupořádat v srpnu příštího roku.

Velmi si vážíme této nabídky, jedná se o velmi prestižní událost, která se v Hradci Králové ještě nekonala, a jsem přesvědčený, že pro závodníky a fanoušky bude sportovní atmosféra v prostředí salonu republiky nezapomenutelným zážitkem. Dlouhodobá realizace takového závodu mezinárodního charakteru by ukázala ve světě naše město v dosud netušeném formátu. Významný by byl také dopad na incomingovou turistiku, včetně ubytování, gastronomie a služeb,“ uvedl v tiskové zprávě primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Po prvních jednáních i inspekci tratě, možného centra závodu a okolí byli všichni zainteresovaní nadšeni z historických, urbanistických i přírodních kulis, které Hradec nabízí,“ vysvětlil ve zprávě Roman Šinkovský, ředitel společnosti Sportvisio, proč by se zrovna Hradec Králové mohl zařadit mezi úzkou elitu světových měst, kde se Ironman koná. 

Zástupci města pod vedením primátora Alexandra Hrabálka byli velmi vstřícní od prvních jednání a vidí v tomto spojení jedinečnou možnost propagace města i regionu na světové úrovni. Jednalo by se o mimořádnou sportovní událost v historii města s velkým dopadem na okamžitý i dlouhodobý turismus. Jsem velmi rád, že současné vedení města je nakloněno těmto až vizionářským projektům, přesahujícím významem hranic České republiky,“ dodává Roman Šinkovský.

Ohodnoť článek

Foto Getty Images

Štítky Ironman, Hradec Králové, race, pořadatelství, Alexandr Hrabálek, primátor, Labe, Orlice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce se valí slavný závod Ironman  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.