Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poplach na hradeckém letišti, nouzově tam přistálo letadlo

Na hradeckém letišti byl včera poplach. Dispečink dostal zprávu, že se blíží letadlo, které musí přistát v nouzovém režimu. Hnedka sem pro jistotu vyrazilo osm jednotek hasičů.

Hasiči dorazili na místo pro jistotu, kdyby došlo k havárii stroje. Ale naštěstí se vše obešlo bez jejich zásahu. Pilot dokázal v nouzovém režimu hladce přistát. "Hasiči letadlo zkontrolovali a bylo bez poškození," uvedli hradečtí profesionální hasiči na Twitteru.

„Primární je pro nás záchrana lidských životů. Před přistáním jsme měli informace o tom, kolik lidí je na palubě. I proto jsme se rozhodli jednotky posílit. Nikdo z cestujících v letadle nebyl zraněn,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí hasičů Martina Götzová. O jaké letadlo se jednalo, nespecifikovala. 

Na palubě letadla bylo v době přistání šest lidí, nikdo nebyl zraněn. "Při ohlášení podobné situace musíme být připraveni na to, že může dojít k havárii letadla a bude potřeba náš rychlý zásah. I s ohledem na to si nakonec technická pomoc vyžádala přítomnost většího počtu jednotek požární ochrany," dodali hasiči Královéhradeckého kraje.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, stanice Hradec Králové – Pražská, Letecké služby Hradec Králové a JSDH Malšova Lhota, Svinary, Třebeš, Plácky, Březhrad.
 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky letadlo, letiště, nouzové přistání, Hradec Králové, havárie, přistání, Twitter, Královéhradecký kraj, Letecké služby Hradec Králové a.s., Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poplach na hradeckém letišti, nouzově tam přistálo letadlo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.