Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Za požárem haly s odpadem v Hradci je zřejmě samovznícení. Škoda je do půl milionu

Důvodem víkendového požáru haly s odpadem v průmyslové oblasti na Slezském Předměstí v Hradci Králové zřejmě bylo samovznícení odpadu nebo vyhozený akumulátor. Škoda by se měla pohybovat kolem půl milionu korun. Při požáru se nikdo nezranil.

"Na základě ohledání požářiště a vyhodnocení zajištěných kamerových záznamů vyšetřovatel hasičů vyloučil, že by požár vznikl lidským zásahem," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár vypukl v sobotu odpoledne a asi z poloviny zasáhl halu o rozměrech 40 krát 40 metrů. Na místě zasahovalo až 15 jednotek hasičů. Kvůli hustému dýmu museli zasahovat v dýchací technice, využívali i automobilový žebřík. Zcela hasiči požár zlikvidovali v neděli ráno. Nad obydlenou oblast se kouř nerozšířil.

Stejná hala v areálu sběrného dvora hořela loni v červenci, tehdy zasahovalo osm hasičských jednotek. Požár tehdy způsobil škodu odhadem 1,5 milionu korun, příčinou bylo samovznícení odpadu.

Hasiči v souvislosti s požárem upozornili na riziko vzniku ohně v odpadu od elektrických baterií. "Jakékoliv baterie, ať se jedná o jednoduché monočlánky nebo nabíjecí akumulátory třeba od hraček nebo mobilních telefonů, do komunálního odpadu nepatří," uvedla mluvčí. Lidé by do opadu neměli vyhazovat ani zbytky hořlavých kapalin. "Rizikový je třeba i lněný olej nebo fermež. Opatrní bychom měli být i při likvidaci textilií, které jsou od těchto kapalin a olejů znečištěné," uvedla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecké služby

Štítky ČR, požár, odpady, Hradec Králové, odpad, Slezské Předměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za požárem haly s odpadem v Hradci je zřejmě samovznícení. Škoda je do půl milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.