Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Do hospicové péče v hradeckém kraji nateče dalších 22 milionů korun

Užší vedení Královéhradeckého kraje rozhodlo, že uvolní část svého rozpočtu na podporu hospicové péče v regionu. Formou dotace rozdělí celkem 22 milionů. O peníze se poskytovatelé budou moct přihlásit od poloviny října. Peníze se mohou rozdělit mezi pět domácích a jeden kamenný Hospic.

„Vyhlášením dotačního programu podporujeme poskytovatele hospicové péče, abychom jim prostřednictvím krajských peněz pomohli zajistit jejich fungování a další rozvoj služeb pro vážně nemocné, kteří chtějí závěr života prožít doma, ve svém prostředí a mezi svými,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši).  

Peníze jsou určené především na péči o pacienty, u nichž pokračuje synoptická léčba. Jejím hlavním úkolem je minimalizovat bolesti a zmírnit všechny obtíže a případné komplikace.  

V Královéhradeckém kraji funguje pět domácích hospiců. Jejich služby v loňském roce využilo zhruba 380 pacientů. K dispozici je i jeden kamenný hospic, který je v Červeném Kostelci. Ten se v roce 2021 staral o 410 pacientů.  

Ohodnoť článek

Foto truthseeker08 | Pixabay

Štítky hospic, finance, dotace, stáří, peníze, podpora, Královéhradecký, kraj, léčba, péče, Královéhradecký kraj, pacient, Martina Berdychová, Východočeši, Červený Kostelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hospicové péče v hradeckém kraji nateče dalších 22 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.