Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Do dvou nových rodinných domů v Třebechovicích se nastěhují klienti se zdravotním postižením

Královéhradecký kraj postavil v Třebechovicích pod Orebem dva rodinné domy za 32 milionů korun. Ty budou sloužit pro zdravotně postižené z Ústavu sociální péče pro mládež v Kvasinkách. Celkem se do nich nastěhuje 12 klientů.

„Na ploše pozemku o rozloze zhruba 3,2 tisíce metrů čtverečních jsme za necelé dva roky postavili dva rodinné domky o zastavěné ploše dvakrát 316 metrů čtverečních a vybavili je nábytkem a potřebnou elektronikou,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). 

Obě novostavby jsou postavené tak, aby vyhovovaly současným standardům pro služby v sociální pobytové péči. „V rámci projektu za celkovou cenu 31,2 milionu korun jsme ještě upravili okolí domů včetně příjezdové cesty,“ doplnil náměstek.  

Projekt Královéhradecký kraj nazval „Transformace Ústavu sociální péče pro mládež Kvasiny – výstavba“. Cílem je nahradit kapacity v klasických ústavech a poskytnout klientům zázemí, které co nejvíce připomíná běžnou domácnost. Podobný způsob ubytování zdravotně postižených funguje už například v Kostelci nad Orlicí nebo Týništi nad Orlicí.  

Ústav sociální péče pro mládež Kvasiny je zařízení, které je určené pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením. Zařízení v Kvasinách poskytuje dva druhy pobytových sociálních služeb: službu pro osoby se zdravotním postižením v kapacitě 65 lůžek osobám od 19 let a službu chráněné bydlení. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Kvasiny, Třebechovice pod Orebem, rodinný, dům, sociální, služby, Královéhradecký, kraj, rodinný dům, Královéhradecký kraj, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Kostelec nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do dvou nových rodinných domů v Třebechovicích se nastěhují klienti se zdravotním postižením  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.