Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od září bude hradecké MHD jezdit podle nového řádu. Linky mají jezdit pravidelněji

Dopravní podnik Hradec Králové chce zavést takzvaný taktový jízdní řád. Ten se má týkat vybraných linek. Od 1. září na nový systém přejde prvních sedm linek. Po ukončení rekonstrukce křižovatky Fortny dalších 13. Prakticky lze říct, že tyto vybrané spoje budou jezdit v pravidelných intervalech.

„Plánované změny by měly cestujícím zjednodušit orientaci v jízdních řádech. Současně jsou intervaly nastavené tak, že páteřní trasy, jako je spojení centra města s vlakovým nádražím, fakultní nemocnicí či Brněnskou třídou jsou obsluhovány různými linkami ve frekvenci jednotek minut,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

Například linka číslo sedm bude ke každé ze zastávek zajíždět každých 15 minut. U linky číslo šest bude tento interval nastaven na 20. Dopravní podnik Hradec Králové uvedl, že má změna pomoct k pohodlnějšímu cestování a lepší orientaci v jízdních řádech.  

„Režim taktové dopravy jsme se snažili nastavit tam, kde to dává smysl a kde to s ohledem na charakter linky lze. Některé jsou totiž specifické tím, že vybrané spoje zajíždějí na jiné konečné, a to i v obou směrech. Taktová doprava současně znamená jiný systém, jak nastavit zákonné přestávky řidičů během směny,“ obhajuje v tiskové zprávě změnu Zdeněk Abraham, ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové. 

Od září začnou podle nového jízdního řádu jezdit linky 6, 7, 8, 12, 13, 14 a 25. Po rekonstrukci křižovatky Fortna se přidá dalších 13 linek. V centru města má přestavbou křižovatky vzniknout nový přestupní terminál MHD.  

„Projíždí tudy třináct linek MHD, které by se v září měly vrátit na svoji původní trasu. Budou již projíždět novou kruhovou křižovatkou, ale stále budou zastavovat na náhradních zastávkách mimo staveniště. Změny jízdních řádů těchto linek tak budou zavedeny až po dokončení stavebních prací, které se předpokládají do konce tohoto roku,“ doplňuje ve zprávě Pavel Marek (ANO), náměstek primátora odpovědný za správu majetku a městské organizace. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky MHD, městská, hromadná, doprava, Hradec Králové, jízdní, řád, změna, září, taktový, jízdní řád, městská hromadná doprava, dopravní společnost, Alexandr Hrabálek, ODS, Pavel Marek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od září bude hradecké MHD jezdit podle nového řádu. Linky mají jezdit pravidelněji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.