Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do hradeckého kraje se vrátí tropické teploty. V týdnu naměříme až 34 stupňů

Do Královéhradeckého kraje se v tomto týdnu vrátí tropické teploty. V maximech se dostaneme na hranici 34 stupňů Celsia. To však vydrží jen v první polovině. Ve čtvrtek se počasí pokazí a ničím výjimečným nebudou bouřky.

Tropická třicetistupňová hranice může být v Královéhradeckém kraji pokořená už dnes. Z počátku bude jasno nebo polojasno, během odpoledne spíš oblačno. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 26 až 30 stupňů Celsia.  

“V úterý bude jasno až polojasno. Při zvětšené oblačnosti se přidají přeháňky nebo bouřky,” uvedl na webu meteorologů Imrich Drapák. Nejvyšší denní teploty se dostanou o trošku výš. V maximech se budou pohybovat od 28 do 32 stupňů Celsia.  

Oteplovat se bude i v následujících dnech. Ve středu se maxima zastaví u 34 stupňů Celsia. To všechno s jasnou nebo polojasnou oblohou.  

Počasí se pokazí až ve čtvrtek, kdy se na většině území Královéhradeckého kraje mohou přidat dešťové nebo bouřkové přeháňky. Ty srazí rtuť teploměru k průměrným 25 stupňům Celsia. Prakticky stejné počasí bude i v pátek. O víkendu zůstanou teploty kolem 25 stupňů. Na některých místech se budou přidávat i dešťové přeháňky.  

 
 

Ohodnoť článek

Foto Igor Link | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, týden, Královéhradecký, kraj, předpověď, meteorologové, teplota, léto, Královéhradecký kraj, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hradeckého kraje se vrátí tropické teploty. V týdnu naměříme až 34 stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.