Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krakonoš s pivem, americká auta i veteráni. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

Letní prázdniny se dětem pomalu krátí. To však neznamená, že je akcí v Královéhradeckém kraji méně. Ba naopak. I tento víkend bude z čeho vybírat. Na své si přijdou pivaři, milovníci koncertů a festivalů, fanoušci amerických a historických aut a také filmový nadšenci. Přehled nejlepších akcí v kraji Hradecká Drbna přináší v tradičním přehledu.

Krkonošské pivní slavnosti  

Po třech letech se na náměstí do Vrchlabí vrací tradiční Krkonošské pivní slavnosti. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky od 12 regionálních pivovarů, pivní soutěže a hudební program. Na podiu se vystřídají například Pekař, Mňága a Žďorp, AC/DC revival, Japato nebo Civilní obrana. Akci moderuje Petr Roubíček.  

Pro návštěvníky je také připravený noční odvoz domů. Případné zájemce odvezou dvě autobusové linky. Ty budou zajíždět do Jilemnice, Špindlerova Mlýna nebo Hostinného. Po cestě obslouží i většinu dalších obcí.  

V Hořicích ožije 300 zatáček Gustava Havla  

Během soboty a neděle se jede v Hořicích Česká Tourist Trophy. V rámci volného tréninku se první jezdci na trati objeví v půl deváté ráno. První den je věnován měřeným tréninkům. Závody v jednotlivých kategoriích jsou na plánu v pátek.  

Závody se jedou na tradičním okruhu 300 zatáček Gustava Havla na Jičínsku. I proto je třeba počítat s komplikacemi v dopravě. Kompletně celý okruh bude během závodů uzavřený.  

Kam o prázdninách s dětmi na výlet? Do Země Keltů nebo na minihrad

I toto pondělí si na Hradecké Drbně můžete přečíst několik nápadů na místa, kam vzít děti o prázdninách. Dnes vás vezmeme do Chrudimska. Navštivte s námi Zemi Keltů nebo zámek Slatiňany, který nabízí i nebývalé vyžití pro děti.

Novinky, komedie i dokumenty   

I o tomto víkendu promítají východočeská letní kina. Širák v Hradci Králové v pátek uvede novinku Bullet Train. V sobotu je na programu česká komedie Hádkovi a v neděli dokument Planeta Praha. Všechny projekce začínají ve 20:30. 

Tento víkend promítá i letní kino Bojiště v Trutnově. V sobotu je v plánu film Tajemství ocelového města. Například promítání v Zámeckém parku v Jičíně už pro letošní sezonu skončilo.  

Do Ratibořic dorazí veteráni  

Během soboty se koná 21. setkání majitelů historických vozidel. Sraz je v půl druhé odpoledne v areálu zámeckého parku v Ratibořicích. Chybět nebude tradiční občerstvení, grilované klobásy nebo pivo. Součástí programu je i vystoupení náchodské kapely Swing Sextet.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krkonošské pivní slavnosti | Zdroj internetové stránky pořadatelů, Kudy z nudy

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, festival, Krkonošské, pivní, slavnosti, V8, 300 zatáček, Hořice, Vrchlabí, letní, kino, Královéhradecký kraj, Drbna.cz, Gustav Havel, Mňága a Žďorp, pivo, veterán, Ratibořice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krakonoš s pivem, americká auta i veteráni. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.