Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecké školy potřebují finanční podporu od města. Na pokrytí inflace radnice uvolní devět milionů

Ačkoliv si děti užívají letní prázdniny, školy jsou stále velké téma. Alespoň v Hradci Králové, kde se začíná řešit finanční podpora na pokrytí inflace a stále se zdražujících energií. Radnice ze svého rozpočtu uvolní celkem devět milionů korun, které přerozdělí jednotlivým školním zařízením.

„Již při schvalování rozpočtu na letošní rok dostaly školy o 4,5 milionu korun vyšší příspěvek na provoz právě s ohledem na změny cen energií,“ vysvětluje v tiskové zprávě primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).  

Nové peníze dostanou školy z účelové rezervy. Do té zastupitelé dali 20 milionů korun právě na tyto účely. „Předpokládám, že zastupitelstvo tento návrh podpoří,“ dodal primátor.  

Finanční injekci ve výši devíti milionů korun si rozdělí celkem 31 školských zařízení po celém městě. „Jednotlivé organizace dostanou proporcionální částku z této sumy podle jejich průměrné výše nákladů na energie za poslední tři roky,“ uvádí Hrabálek. Školy tak dostanou částku od 50 do zhruba 750 tisíc korun podle jejich velikosti.  

Město Hradec Králové zřizuje jedenáct samostatných mateřských a sedmnáct základních škol, z nichž deset má současně i mateřskou školu. Zbývající městská školská zařízení jsou dvě základní umělecké školy a dům dětí a mládeže. 

Ohodnoť článek

Foto ZŠ Štefanikova

Štítky škoda, peníze, finance, inflace, Hradec Králové, podpora, vzdělání, základní, mateřská, injekce, dotace, energie, Alexandr Hrabálek, ODS, finanční podpora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké školy potřebují finanční podporu od města. Na pokrytí inflace radnice uvolní devět milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.