Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dva muži v Hradci Králové stříleli na dopravní značky. Chtěli si vyzkoušet novou vzduchovku

Ačkoliv je vzduchová puška relativně dostupná, musí se její majitel řídit zákonem o zbraních a střelivu. Ten si pravděpodobně nepřečetli dva muži, kteří se rozhodli střílet do dopravních značek v Hradci Králové. Po pár výstřelech na ně obyvatelé zavolali hlídku městské policie.

„Přivolaná hlídka na místě zahlédla dva muže sedící na lavičce a oslovila je. Jeden z nich přiznal, že má novou vzduchovku a chtěl ji vyzkoušet. Střílel pouze on,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí hradeckých strážníků Simona Pacltová. Provedená dechová zkouška byla negativní.  

Strážníci střelci vysvětlili, že je podezřelý ze spáchání hned několika přestupků. Incident bude řešit správní orgán, který může zbraň zabavit.  

Takzvané vzduchovky do ráže 6,5 milimetru jsou zbraně kategorie D a není nutné je registrovat. Zájemce si tuto zbraň může pořídit bez zbrojního průkazu. Jedinou podmínkou je plnoletost. Stejně zákon nahlíží například i na airsoftové pistole, praky, luky, kuše nebo věrné repliky historických zbraní. 

Pro jejich majitele však platí stejná pravidla, jako pro majitele zbraní jiných kategorií. Zbraň na veřejnosti nesmí být vidět. Přepravovat ji lze pouze skrytě v přepravním obalu. Zároveň je také zakázáno s ní na veřejnosti manipulovat nebo z ní střílet. Střelba je možná pouze na střelnicích. Samozřejmostí je zákaz manipulace s jakoukoli zbraní pod vlivem alkoholu.  

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky městská, policie, vzduchovka, puška, zákon, Hradec Králové, přestupek, střelba, dopravní, značka, nábřeží, krimi, noc, zbraň, dopravní značka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži v Hradci Králové stříleli na dopravní značky. Chtěli si vyzkoušet novou vzduchovku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.