Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V obchodech v Jičíně a Rychnově byl v krabicích od banánů kokain

Pracovníci supermarketů v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou našli dnes odpoledne v krabicích od banánů lisované kostky kokainu. Na twitteru o tom informovala Policie ČR. Podle České televize (ČT) pocházela zásilka z Kolumbie. Vážila kolem půl tuny, tolik kokainu by na černém trhu mělo hodnotu asi 1,5 miliardy korun.

Kriminalisté zjistili, že zboží stejné šarže bylo distribuováno i na několik dalších míst v ČR. Ve spolupráci s Celní správou proto nyní tato místa kontrolují. "Informace o zásilkách vedou mimo území ČR, z toho důvodu využijeme institut mezinárodní policejní a justiční spolupráce," uvedla policie. Podle ČT policisté kontrolují další tři místa v Česku a také sklad dovozce na hranici Prahy a Středočeského kraje. Do ČR se zásilka dostala zřejmě přes Hamburk.

Případ převzala Národní protidrogová centrála. Její ředitel Jakub Frydrych řekl ČT, že v Jičíně byla látka v 36 bednách s banány, v Rychnově v 60 bednách. Podle něj jde zřejmě o 80procentní kokain. K zákazníkům v obchodech se bedny nedostaly.

Podobný případ se stal také v dubnu 2015. Tehdy se v zásilce banánů v pražském supermarketu našlo přes 100 kilogramů kokainu. V té době by takové množství drogy na ulici stálo až miliardu korun.

V březnu 1999 policie ve skladu v Malém Borku na Mělnicku odhalila v zásilce sušeného ovoce 117 kilogramů kokainu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, drogy, FOTO, kokain, banán, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Česká televize, Česko, Policie České republiky, Kolumbie, Celní správa České republiky, Národní protidrogová centrála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obchodech v Jičíně a Rychnově byl v krabicích od banánů kokain  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.