Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Modernizace sportovního areálu v Hronově zatím stála 10 milionů korun

Přestavba sportovního areálu v lokalitě Hedvábnice na okraji Hronova na Náchodsku zatím stála deset milionů korun, celkem má vyjít na 68 milionů korun. Hotové jsou základy ústřední budovy a téměř všechny zemní práce. Úprava rozsáhlého území na jižním okraji šestitisícového města u výpadovky na Náchod je největší investiční akcí Hronova za posledních 20 let.

"Od příštího týdne by měla začít růst hlavní budova, ve které bude veškeré zázemí jak pro sportovce, tak veřejnost. Hotové jsou obrubníky, takže je vidět, kde budou plochy na volejbal, kde má být tréninková plocha pro fotbalisty, atletiku a podobně. Předpoklad je, že v červenci by se mohla začít pokládat plocha tréninkového hřiště na fotbal," řekl starosta Petr Koleta (ANO).

Podle něj jdou práce podle harmonogramu až na stavbu budovy, kde má firma zpoždění. "Termín dokončení byl prodloužen do konce června roku 2023. Byli bychom rádi, kdyby se to stihlo v původním termínu, tedy do prosince letošního roku, myslím, že je to stále možné," řekl starosta.

Sportovní areál projde zásadní proměnou. Hlavní plocha fotbalového hřiště sice zůstane stejná, ale přibudou například dvě tréninková fotbalová hřiště, tři hřiště pro volejbal, dětské hřiště, atletická dráha nebo tribuna přibližně pro 150 diváků. Hlavní objekt bude větší, bude v něm například zázemí pro fotbalisty, volejbalisty, atletiku, využívat ho budou moci také školy a veřejnosti. Součástí modernizace areálu bude zhruba 40 parkovacích míst včetně autobusového stání. Podél areálu bude kvůli bezpečnosti návštěvníků nový chodník. Zanedbané prostranství u vjezdu do Hronova ve směru od Náchoda by se tak mělo změnit v důstojný vstup do města, uvedl Koleta.

Stavební práce zajišťuje plzeňská společnost Vysspa Sports Technology, která vzešla z výběrového řízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Hronov

Štítky ČR, stavby, správa, sporty, Hronov, sportovní areál, Náchod, okres Náchod, Petr Koleta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace sportovního areálu v Hronově zatím stála 10 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.