Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Investicí do energetiky přišla seniorka o dva miliony korun. Šlo o promyšlený podvod

Policie v Náchodě řeší podvod, kvůli kterému přišla osmašedesátiletá žena o 2,21 milionu korun. Seniorce se ozval muž, který ji slíbil zhodnocení celoživotních úspor. Údajně mělo jít o nákup akcií jedné energetické společnosti.

„Nejdříve ženu kontaktoval muž, který ji pomohl provést prvotní investici za 5,9 tisíc. Následujícího dne ji zavolal druhý podvodník. Tomu sdělila údaje ke svému internetovému bankovnictví,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Podvedenou ženu se muži podařilo přesvědčit, aby si do počítače nainstalovala program AnyDesk. Díky němu se podvodníci dostali do jejího počítače a následně i do internetového bankovnictví.  

Policisté případ vyšetřují jako podezření ze spáchání přečinu podvod. Pokud se muže podaří dopadnout, hrozí jim až osm let ve vězení.  

Policie varuje:  
Pachatelé pro příště mohou použít i jinak nazvané investiční portály a nepatrně pozměnit způsob spáchání činu. Výsledek však bude stejný a poškozených bude dále přibývat. Buďte obezřetní a chraňte své finanční prostředky. Nedůvěřujte nepřiměřeně výhodným nabídkám pro zhodnocení svých peněz. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sergei Tokmakov Terms | Pixabay

Štítky investice, energetika, podvod, Náchod, policie, krimi, dva, milion, žena, ČR, varování, prevence, AnyDesk, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investicí do energetiky přišla seniorka o dva miliony korun. Šlo o promyšlený podvod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.