Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zájem o dětské tábory v hradeckém kraji je srovnatelný s minulým rokem

Hygienici v Královéhradeckém kraji evidují srovnatelný zájem o letní dětské tábory jako v předchozích letech. V kraji mají zatím nahlášených zhruba 40 dětských letních rekreací, na které je přihlášeno zhruba 4 640 účastníků. Dalších 50 dětí bude na akcích, na které se nevztahuje ohlašovací povinnost, vyplynulo ze sdělení zástupců Krajské hygienické stanice (KHS) v Hradci Králové. Údaje jsou k 30. květnu.

"Aktuálně jsou nahlášeny převážně zotavovací akce s datem zahájení na začátku letních prázdnin, tedy od 2. července. Vzhledem ke stanovení povinnosti ohlášení akce měsíc před jejím zahájením lze ještě předpokládat navýšení uvedeného počtu," řekla mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

V Královéhradeckém kraji bylo na loňské letní prázdniny nahlášeno 240 letních dětských táborů, na které bylo přihlášených 17 753 dětí. V poslední předpandemické sezoně, o letních prázdninách 2019, hygienici v kraji evidovali 216 táborů s celkovou účastí téměř 17 817 dětí. Další zhruba tisícovka dětí v kraji se každoročně účastní menších letních táborů a podobných akcí, které nepodléhají ohlašovací povinnosti krajské hygieny.

"Je zřejmé, že covid neměl významný vliv na počty letních dětských táborů v kraji," řekla Krejčí.

Letní tábory v hradeckém kraji zřejmě podraží. Už nyní jsou z většiny obsazené

Letní dětské pobytové tábory v Královéhradeckém kraji jsou z většiny obsazené, zbývají poslední volná místa, volněji mají dražší pobyty. Zájem o letní tábory je rovnoměrně rozložený do obou prázdninových měsíců a je srovnatelný s minulými roky....

Letní dětské pobytové tábory v Královéhradeckém kraji kvůli rostoucím cenám energiím a inflaci zřejmě o jednotky procent podraží. Podle Jana Navrátila z Rady dětí a mládeže Královéhradeckého kraje, která sdružuje 15 organizací provozujících v regionu desítky letních pobytových dětských táborů, jsou tábory z většiny obsazené, zbývají poslední volná místa.

Ceny za týden pobytu v kraji před zdražením se podle něj nejčastěji pohybují od 2000 do 3000 korun. Záleží na tom, zda tábor pořádá agentura platící zaměstnance, platí za pronájem pozemku, nebo organizace, v nichž pracují dobrovolníci. Cena odráží také zázemí a ubytování. Nejdražší týdenní tábory v kraji stojí před zdražením okolo pěti tisíc korun.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, rekreace, děti, Královéhradecký, dětský tábor, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové, prázdniny, Jan Navrátil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o dětské tábory v hradeckém kraji je srovnatelný s minulým rokem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.