Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

OBRAZEM: Přes noc měli hasiči plné ruce práce. V Dobrušce spad na auto strom

Varování meteorologů hovořilo o tom, že do Královéhradeckého kraje dorazí bouřky už odpoledne. Výrazné zhoršení počasí nakonec nastalo až večer. Od 21:00 do dnešních 5:00 museli hasiči ke 124 událostem. Například v Dobrušce zničil kmen stromu osobní vozidlo.

Nejvíce zásahů měli hasiči na Trutnovsku, celkem 38. Naopak nejméně počasí úřadovalo na Jičínsku. Tam hasičské jednotky vyjížděli k 18 případům. Na Hradecku se řešilo 22 událostí.  

„Profesionální a dobrovolné jednotky hasičů především odstraňovaly spadlé stromy z komunikací. V několika případech také došlo k pádu stromů na auta,“ napsala do redakce mluvčí hasičů Martina Götzová. Strom zničil osobní auto například v Dobrušce. Kmen ho zavalil na silnici I/14. Incident se obešel bez zranění.  

„Například u vodní nádrže Rozkoš u Velké Jesenice odstranili hasiči strom, který spadl na zaparkovaný osobní automobil. Ve Skuhrově nad Bělou pak zabezpečili proti požáru osobní vůz, na který spadla část štítu rodinného domu,“ popisuje noc mluvčí.  

Kromě toho museli hasiči i ke dvěma požárům. V prvním případě šlo o požár trávy od spadlých drátů v Libřicích. V druhém o požár po úderu blesku v Jaroměři. 

Ohodnoť článek

Foto Michal Fanta | HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, počasí, bouřka, Královéhradecký, kraj, strom, auto, požár, blesk, Jaroměř, Dobruška, HZS, jednotky, foto, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, okres Jičín, Velká Jesenice, Skuhrov nad Bělou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Přes noc měli hasiči plné ruce práce. V Dobrušce spad na auto strom  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.