Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víno v korunách, běžecký závod nebo zahájení lázeňské sezony. Kam o víkendu vyrazit?

V Královéhradeckém kraji nás během víkendu čeká relativně slušné počasí. I proto se koná celá řada zajímavých akcí pro sportovce, nadšence do vína i celé rodiny. Na ochutnávku vín, zahájení lázeňské sezony, Dny rodiny nebo Hradubický běh vás zve Hradecká Drbna ve svém přehledu.

Ochutnávka vína v korunách stromů  

Milovníci vína rozhodně ocení akci, kterou si připravila Stezka v korunách stromů Krkonoše. Během soboty 14. května proběhne přímo na stezce degustace vín. Kromě domácích vín budou k ochutnávce připravené vzorky z Německa, Rakouska, Slovinska nebo Francie. Degustace vín na stezce je v plánu od 11:00 do 17:00. 

Náchod zahájí lázeňskou sezonu  

V sobotu 14. května zahájí město Náchod oficiální lázeňskou sezonu v Malých lázních Běloves. Pro děti budou připravené tvořivé dílničky a sportovní aktivity. Pro dospělé hudební program všech možných žánrů. Oficiální část programu začíná v 10:00. 

Oslavy v rámci Slavnostního otevření česko-polského lázeňského okruhu proběhnou i v Hronově. Tam zájemce dopraví autobusy ze zastávky Kaufland. V neděli se oslavy přesouvají do polských měst Kudowa-Zdrój a Duszniki-Zdrój. 

Den rodiny v Hradci Králové  

V neděli 15. května se od 10:00 do 17:00 v Žižkových sadech v Hradci Králové uskuteční akce Den rodiny. V plánu je například loutkové divadlo, diskotéka pro děti nebo kouzelník. Akce Dny pro rodinu se letos konají na pěti místech. Příští týden budou v Rychnově nad Kněžnou a během června ještě v Náchodě a Jičíně.  

Slušné jarní počasí vydrží v hradeckém kraji i během víkendu. Ochlazení nepřijde ani v příštím týdnu

I během víkendu nás na východě Čech čeká pěkné počasí. Prakticky bude kopírovat počasí několika posledních dnů. Průměrné teploty se budou držet kolem 25 stupňů Celsia. Výrazné zhoršení podle meteorologů nenastane ani v příštím týdnu.

Hradubický běh 

Obyvatelé Hradce Králové a Pardubic budou soutěžit o to, kdo dřív doběhne do Čeperky. Ta je od obou krajských metropolí vzdálená 10 kilometrů. V Hradci Králové se startuje ze zastávky MHD Lipky, která je na trase ve směru k Fakultní nemocnici Hradec Králové. Závod se poběží v sobotu 14. května. V 9:00 jsou v plánu registrace. Závodníci vyběhnou v 10:00. 

Zámecké trhy v Adršpachu 

Během soboty mohou zájemci vyrazit do Adršpachu, kde budou na místním zámku připravené Zámecké trhy. Návštěvníci si ve stáncích prohlédnou keramiku, šperky z polodrahokamů, batikovaný textil nebo hračky. Chybět nebude ani grilované maso a točené pivo. Trhy začínají v 10:00. Potrvají do 17:00. 

Dnes se otevírá Sky Bridge 721  

Ačkoliv se nejedná o atrakci v Královéhradeckém kraji, rozhodně stojí za zmínku. Právě dnes se pro veřejnost otevřela nejdelší vysutá lávka světa. Ta vznikla na Dolní Moravě. Je 721 metrů dlouhá a vede 95 metrů nad zemí. První zájemce přivítá dnes v 10:00. Vstupenky je třeba zařídit předem na internetu.  

Ohodnoť článek

Foto Stezka korunami stromů Krkonoše | Zdroj Stezka korunami stromů Krkonoše, město Náchod, dolnimorava.cz, Kudy z nudy

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, stezka v korunách, Náchod, sezona, trh, den rodiny, Hradec Králové, víno, rodina, Královéhradecký kraj, Drbna.cz, Německo, Francie, Rakousko, Slovinsko, běžecký závod, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víno v korunách, běžecký závod nebo zahájení lázeňské sezony. Kam o víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.