Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nemocnice v Královéhradeckém kraji po covidu obnovily běžný provoz

V Královéhradeckém kraji nadále klesá počet hospitalizovaných pacientů s covidem-19. Nemocnice již obnovily běžný provoz. V době sílící epidemie nemocnice část svých kapacit vyčlenily pro covid pacienty a odkládaly neakutní operace.

Včera ráno se ve všech nemocnicích v kraji léčilo s koronavirem 29 pacientů, z toho šest vyžadovalo intenzivní péči, před týdnem ve stejný den jich bylo 52, z toho sedm na JIP. V polovině února nemocnice v kraji pečovaly přibližně o 200 pacientů s covidem, vyplynulo z údajů kraje.

Incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, klesla v kraji na 64 ze středečních 65, v pátek 29. dubna byla na hodnotě 98. Republikový průměr aktuálně činí 177 nakažených za týden na 100 tisíc obyvatel, uvedlo na webu ministerstvo zdravotnictví.

Testy ve středu v kraji odhalily 62 nakažených, před týdnem ve stejný den 63 a předtím ve středu 164. Zájem o testování proti covidu-19 v kraji dlouhodobě klesá.

Nákaza v kraji se podle ministerstva nejrychleji šíří v okrese Hradec Králové, nejméně na Jičínsku. Ve všech pěti okresech v kraji je šíření nákazy podprůměrné. Na Hradecku přibylo na 100 tisíc obyvatel za týden zhruba 76 nakažených, na Náchodsku okolo 71, v okrese Rychnov nad Kněžnou zhruba 61, na Trutnovsku 54 a na Jičínsku je sedmidenní incidence na hodnotě 51, uvedlo ministerstvo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Královéhradecký, COVID-19, Královéhradecký kraj, pacient, okres Jičín, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Královéhradeckém kraji po covidu obnovily běžný provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.