Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po nucené pauze slibují organizátoři 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích atraktivní startovní listinu

Pandemie na dlouhou dobu zastavila i tradiční závody 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích. Poprvé od vypuknutí se pojedou až 21. a 22. května. Na startovní listině už je potvrzených několik závodníků. Podle organizátorů se mohou fanoušci těšit na atraktivní podívanou.

Tradiční závod 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích je letos naplánovaný na dny 21. a 25. května. Na konci sezony 13. až 14. srpna se pojede i Česká Tourist Trophy.  

Nechybí Grams, Kostamo, Červený, Najman, Holán či vicemistr světa Blatter. To jsou jen některá jména, která se během posledního květnového víkendu ukážou na startu závodního okruhu v Hořicích.  

„Jsem velice rád, že můžeme poprvé od roku 2019 uspořádat 300 zatáček Gustava Havla v tradičním květnovém termínu. Zatáčky se pojedou jako MMČR na přírodních okruzích ve všech moderních kategoriích a už při pohledu na provizorní startovní listinu vidíme, že letošní ročník bude mít výbornou sportovní úroveň,“ uvedl na webu města organizátor Tomáš Jenčovský

Například v kategorii Supertwin bylo tento týden přihlášeno 40 jezdců. Velká část až z Belgie nebo Holandska. V kategorii Superbike je přihlášeno 35 závodníků. Podle Jenčovského k favoritům rozhodně patří Didier Grams, Erno Kostamo a David Datzer. 

„Velikým lákadlem pro diváky bude vicemistr světa Rolf Blatter, který pojede v kategorii MOTO3. Nesmím zapomenout ani na české legendy hořických závodů. Jsou jimi například Oldřich Podlipný, Patrik Kolář, Libor Kamenický a mnoho dalších,“ vysvětluje ředitel závodů Jenčovský.  

První závod na unikátním městském okruhu v Hořicích odstartoval už v roce 1936. Samotný název okruhu a závodu vznikl z faktu, že po 12 kolech závodu motorkáři ujedou přesně 312 zatáček. Motocyklisté, na trati dlouhé přes pět kilometrů, projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic. Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967.    

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AMK Hořice

Štítky Hořice, AMK Hořice, 300, zatáček, Gustava Havla, motorka, motocykl, sport, závod, město, Gustav Havel, Rolf Blatter, Patrik Kolář, Belgie, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nucené pauze slibují organizátoři 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích atraktivní startovní listinu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.