Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Finální opravy Železničářské ulice v Trutnově začnou v květnu

Železničářská ulice v Trutnově se během května dočká finální opravy. Druhá etapa prací měla začít už v loňském roce, ale nastaly neočekávané komplikace, které stavbu zdržely. Po nové silnici se místní projedou na konci července.

První etapa oprav Železničářské ulice v úseku od křižovatky s ulicí Československé armády po náměstí Horníků v Trutnově začala už v loňském roce. Druhá etapa měla navazovat. Do prací ale zasáhly neočekávané tragické události ve vedení dodavatele stavby, společnosti Matex HK, s. r. o. První etapu muselo město dokončit za pomoci Technických služeb Trutnov, s. r. o. Práce na té druhé se pak musely pozastavit.

Na druhou etapu jsme museli vysoutěžit nového dodavatele stavby. Tím se celá akce posunula do letošního roku,“ řekl vedoucí Odboru rozvoje města Trutnov David Jelínek

Práce v úseku od náměstí Horníků po křižovatku se Strojnickou ulicí začnou nakonec ve druhé polovině května a hotovo by mělo být na konci července.

Je potřeba opravit asi 135 metrů vozovky a chodníky po obou stranách včetně prostoru křižovatky na náměstí Horníků. Trutnovská radnice na tuto akci počítá s náklady zhruba 2,7 milionu korun. 

Pro obyvatele, kteří v lokalitě žijí, to znamená omezení v dopravě. Silnice bude po dobu stavby uzavřená. „Svoz odpadu od jednotlivých domů ale bude zajištěn,“ uvedla na webu města tisková mluvčí Michaela Dědková.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnov, silnice, oprava, etapa, omezení, doprava, firma, výběrové řízení, město, investice, Československá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finální opravy Železničářské ulice v Trutnově začnou v květnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.