Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Opilý senior za volantem srazil na Trutnovsku ženu s kočárkem

Jednasedmdesátiletý řidič nezvládl řízení, vyjel ze silnice a střetl se s chodkyní, která v tu dobu měla v kočárku roční dítě. To skončilo v péči lékařů, ale naštěstí bez zranění. Případ se stal v neděli vpodvečer v obci Starobucké Debrné. Senior měl v krvi přes tři promile a u sebe neměl žádné doklady.

V neděli v podvečer vyjížděla trutnovská hlídka do obce Starobucké Debrné, kde na silnici třetí třídy nezvládl řízení a vyjel ze silnice jednasedmdesátiletý muž ve voze značky Hyundai.

Skončil mimo vozovku, kde srazil chodkyni, která v kočárku vezla roční dítě. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo. „Ani ne roční dítě bylo převezeno do nemocnice, kde lékař nezjistil žádné zranění. Chodkyně, řidič ani nikdo jiný žádné zranění neutrpěl,“ uvedla ve své oficiální zprávě tisková mluvčí trutnovské policie Iva Kormošová.

Policisté u seniora provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili 3,3 promile alkoholu. Muž nebyl schopný předložit řidičský ani občanský průkaz a u sebe neměl ani potvrzení, že je ve svém věku oprávněný řídit auto. Škoda na vozidle byla vyčíslena na pět set korun a stejná škoda vznikla i na kočárku.  

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestní čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě způsobení nehody hrozí řidiči trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnovsko, řidič, senior, promile, alkohol, žena, kočárek, nehoda, policie, silnice, úraz, okres Trutnov, Starobucké Debrné, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý senior za volantem srazil na Trutnovsku ženu s kočárkem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.