Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Hradec Králové podpoří malé pořadatele kulturních akcí. Vyčlenilo pro ně 200 tisíc korun

Radnice v Hradci Králové podpoří pořadatele drobných kulturních akcí. Připravila dotační program s názvem Mikroprojekty. Z něho budou moct organizátoři a pořadatelé získat až osm tisíc korun na svou akci. Podávat žádosti navíc bude možné v průběhu celého letošního roku, první chce město přijímat už od května.

„Smyslem tohoto dotačního titulu je poskytnutí možnosti méně zkušeným žadatelům vyzkoušet si připravit drobný kulturní projekt a podrobněji se seznámit se systémem žádostí o dotace. Snahou je přiblížit jim toto dotační prostředí a dodat jim patřičnou odvahu k tomu, aby se pustili do realizace svých projektů, čímž samozřejmě přispějí k rozvoji kultury v našem městě,“ napsala v tiskové zprávě města náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). 

První žádosti budou moct organizátoři malých akcí podávat už v květnu. Na rozdíl od ostatních dotačních titulů, budou Mikroprojekty otevřené až do konce kalendářního roku. „V tomto programu bude možné podat maximálně dvě žádosti. Výše dotace na jednu žádost je omezena částkou osm tisíc korun,“ vysvětlil vedoucí odboru kultury Aleš Mokren. Podle jeho slov má program výhodu především v jednoduchosti. Zatím co klasické vyřízení dotace trvá tři měsíce, v tomto případě bude doba čekání o polovinu kratší.  

Do nového dotačního programu město prozatím uvolnilo 200 tisíc korun. Podle vyjádření magistrátu by se mělo dostat na zhruba 25 pořadatelů. Získané finanční příspěvky mohou pořadatelé použít například na zajištění techniky, propagaci projektu nebo pronájem prostor. 

Ohodnoť článek

Foto Gabriel Doti | Pixabay

Štítky projekt, organizátor, mikroprojekt, dotace, titul, finance, podpora, peníze, Hradec Králové, Monika Štayrová, ANO 2011, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové podpoří malé pořadatele kulturních akcí. Vyčlenilo pro ně 200 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.