Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Učitel hradecké základní školy napadl žáka. Svalil ho na zem a začal škrtit

Na Základní škole logopedické v Hradci Králové došlo k incidentu mezi učitelem a žákem sedmé třídy. Učitel údajně napadl žáka během hodiny tělocviku. Povalil ho na zem a začal škrtit. Na konflikt Hradeckou Drbnu upozornil jeden z rodičů. Následně nám informaci potvrdila i sama policie.

Podle našeho zdroje mělo k incidentu dojít ve čtvrtek 24. března při hodině tělesné výchovy. Učitel se měl pokusit vybít jednoho z žáků, to se mu však nepovedlo. Žák míč chytil, hodil ho zpět a pedagoga vybil. „Oba se začali smát. Pak učitel došel k žákovi, chytil ho do kravaty, svalil na zem a začal škrtit. Pokračoval, dokud se žák nerozbrečel,“ napsala matka jednoho z dětí. Redakce její jméno zná, na její přání ho nezveřejní.  

Na místo měla dorazit sanitka včetně policie. Její přítomnost ve škole redakci potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. „Jedná se o přestupkové jednání, které předáme správnímu orgánu,“ dodala. Podrobnosti k případu však nezveřejnila. 

Ze ZŠ Logopedické v Hradci Králové Hradecká Drbna oslovila vedoucí základní školy Ivanu Přívratskou. Ta se odmítla k incidentu jakkoli vyjadřovat. “Nic vám k tomu neřeknu. Obraťte se na paní ředitelku,” řekla ve stručnosti do telefonu. S tou se nám však spojit nepodařilo. Žádost o oficiální vyjádření školy a doplňující otázky jsme zaslali e-mailem. Do vydání článku jsme však nedostali odpověď. Podle našich informací už není učitel zaměstnancem školy. 

Základní škola logopedická sídlí ve Štefánikově ulici v Hradci Králové. Nabízí úplné základní vzdělání a logopedickou péči. Škola je držitelem titulů Etická škola, Zdravá škola, Tvořivá škola a Podnikavá škola. Zřizovatelem školy je Královéhradecký kraj. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Liberec

Štítky , napadení, učitel, Hradec Králové, škrcení, logopedická, pedagog, tělocvik, fyzické, vyšetřování, policie, Štefánikova, základní škola, Drbna.cz, Tvořivá škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Učitel hradecké základní školy napadl žáka. Svalil ho na zem a začal škrtit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.