Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V minulém roce z ulic Jičína zmizelo 30 autovraků. Letos přijdou na řadu další

Novela zákona umožnila městům lépe bojovat s autovraky. Pevně do rukou vzala příležitost i radnice v Jičíně. Jen za loňský rok odstranila z ulic tři desítky nepojízdných aut. Další budou odtažené letos. Novela zákona umožňuje odtáhnout vozy, který má více než půl roku propadlou technickou kontrolu. V tu chvíli na něj může město pohlížet jako na vrak.

„Je pravdou, že novela zákona o pozemních komunikacích skutečně přispěla k rychlejšímu odstraňování autovraků. Postup je v Jičíně ustanoven prostřednictvím Městské policie Jičín,“ napsal ve svém vyjádření redakci starosta Jičína Jan Malý (ANO 2011). 

Novela zákona odstraňování vraků ze silnic do jisté míry ulehčila. Za vrak lze vozidlo považovat, pokud má minimálně šest měsíců propadlou technickou. V tu chvíli ho strážníci označí samolepkou a majitele vyzvou k odstranění. Pokud se tak nestane, může ho po dvou měsících policie odtáhnout sama. Pokud se o vůz majitel nepřihlásí ani v tuto chvíli, dají ho technické služby sešrotovat.  

„Věříme, že v Jičíně se do akce zapojí opět několik desítek dobrovolníků a s chutí se vypraví do jarní přírody zkrášlit stezky,“ doplňuje starostu mluvčí radnice v Jičíně Jan Jireš.  

Podobně s autovraky bojují i v Trutnově nebo Hradci Králové. V krajské metropoli se podařilo zlikvidovat několik vraků v lokalitách třídy Edvarda Beneše, Na Potoce, Souběžná, Pražská, Rybova, Sezemická, Sekaninova, Václavkova, Vrbová, Na Přívozu, SND, Stavební a Pod Zámečkem. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Liberec

Štítky autovrak, vrak, doprava, auto, vůz, automobil, odtah, likvidace, Jičín, novela, zákon, město, Jan Malý, ANO 2011, Edvard Beneš, Silniční zákon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V minulém roce z ulic Jičína zmizelo 30 autovraků. Letos přijdou na řadu další  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.