Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalisté Hradce Králové a Slovácka se dnes utkají o finále domácího poháru

Fotbalisté Hradce Králové v pátečním semifinále domácího poháru vyzvou Slovácko. Zápas se uskuteční od 17:00 v Mladé Boleslavi, kde má východočeský ligový nováček domácí azyl. Vítěze ve finále MOL Cupu čeká pražská Sparta.

Hradec postoupil do semifinále po 16 letech, Slovácko po 13 letech. "Votroci" se v samostatné české historii dostali do finále poháru pouze v roce 1995, kdy porazili Žižkov. Tým z Uherského Hradiště obě dosavadní finále v letech 2005 i 2009 prohrál.

Obě mužstva o víkendu v nejvyšší soutěži vyhrála 2:1 a polepšila si v tabulce. Slovácko díky triumfu na hřišti Bohemians 1905 vystřídalo čtvrtou Ostravu, Hradec po vítězství v Teplicích poskočil na šestou příčku.

"Zaváhání Baníku nám v lize nahrálo, ale neupřednostňujeme některou z cest do Evropy. Teď stojíme před pohárovým semifinále a chceme uspět," prohlásil asistent trenéra Slovácka Jan Palinek. "Když jsme už takhle daleko, přistoupíme k tomu s maximální zodpovědností a chceme jít dál," řekl Stanislav Hejkal, asistent královéhradeckého kouče Miroslava Koubka.

Slovácko v této ligové sezoně ani jednou s Hradcem neprohrálo. V srpnu ho doma porazilo 1:0 a v prosinci v Mladé Boleslavi zachránilo remízu 2:2. "V prvním zápase jsme platili nováčkovskou daň. Dostali jsme gól po chybě. Slovácko nás dostalo pod tlak a my nevěděli, jak z něj. Doma se Slováckem jsme prohrávali, ale takovou buldočí prací jsme to obrátili na 2:1. Dodneška nás mrzí, že jsme je nechali vyrovnat," řekl Hejkal.

Na straně Východočechů je nejistý start útočníka Erika Prekopa a záložníka Filipa Novotného. Trenérovi Slovácka Martinu Svědíkovi budou chybět zranění brankář Filip Nguyen a záložník Michal Kohút. Nejlepší týmový střelec Václav Jurečka byl dodatečně nominován do národního týmu a Filip Vecheta je s reprezentací do 19 let. Na hrot tak zbývá z klasických útočníků jen Rigino Cicilia, který po nemoci teprve začal trénovat. "Uvidíme, jestli to bude na celý zápas. Máme připraveny i jiné varianty," podotkl Palinek.

Finále MOL Cupu je na programu 4. května. Hostit ho bude Hradec Králové, nebo Slovácko, protože oba celky v tabulce koeficientů za posledních pět pohárových ročníků figurují níže než Sparta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky Sport, fotbal, pohár, ČR, semifinále, Hradec Králové, Slovácko, 1. FC Slovácko, FC Hradec Králové, finále, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, MOL Cup, fotbalista, Jan Palinek, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Hradce Králové a Slovácka se dnes utkají o finále domácího poháru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.