Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Agresor málem zabil svého kamaráda ránou do hlavy. Vězení přitom opustil teprve v listopadu

Hádka posilněná alkoholem. Pravděpodobně hlavní příčina těžkého ublížení na zdraví. Původně dva kamarádi popíjeli na chodbě z jednoho domů ve Dvoře Králové nad Labem. Pak se přesunuli do jednoho z bytů, kde hráli šipky. Následná hádka skončila bitkou a těžkým zraněním.

„Poškozený šestačtyřicetiletý muž po nečekaném napadení narazil hlavou na hranu zárubní dveří a sesunul se na zem. V tu chvíli ztratil vědomí a také životní funkce. Útočník z místa odešel pryč,“ řekla mluvčí policie Šárka Pižlová.  

První pomoc se zraněnému dostala až od dalšího muže, který s nimi v bytě byl. Posléze se k nim přidala i hlídka policie, kterou zavolal. Obnovit životní funkce se podařilo až záchranářům, kteří ho letecky transportovali do Fakultní nemocnice Hradec Králové.  

Agresora se podařilo zatknout hned druhý den ráno. „Jedná se o třiatřicetiletého muže, který má už 11 záznamů v rejstříku trestů. Brány věznice naposledy opustil minulý rok v listopadu,“ potvrdila Pižlová. V současné době je údajně nezaměstnaný.  

Státní zástupce proto přijal návrh policie a umístil muže do vazební věznice. Za mřížemi si počká na rozsudek soudu. Ten ho může poslat do vězení až na dalších deset let.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, agresor, vězení, zranění, těžké, ublížení, životní, funkce, pomoc, šipky, alkohol, Dvůr Králové nad Labem, Trutnovsko, trest, policie, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor málem zabil svého kamaráda ránou do hlavy. Vězení přitom opustil teprve v listopadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.