Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

OBRAZEM: Kudy povede obchvat Nové Paky? V těsné blízkosti rodinného domu i přes rybník

Ředitelství silnic a dálnic vybralo společnost, která postaví 8,5 kilometru dlouhý obchvat Nové Paky. Se stavbou by se mělo začít přibližně v dubnu. Už dnes je však trasa budoucí silnice kolem města patrná. V její cestě jsou vykácené stromy, trasu ulice pak znázorňují kolíky v zemi. Pojďte se s Hradeckou Drbnou podívat na budoucí trasu obchvatu Nové Paky.

Ve směru od Jičína obchvat začne v obci Kumburský Újezd, kde dopravu svede na pravou stranu. Odtud bude pokračovat kolem rybníku Miluška až na Studénku. Tu překoná volným prostranstvím mezi místní hospodou, soukromými pozemky a hřbitovem. Podél lesa se pak stočí ve směru na Heřmanice. Tam překoná místní silnici a v těsné blízkosti rodinného domu s číslem popisným 51 bude pokračovat dál k železniční trati.  

GALERIE: Kudy povede nový obchvat Nové Paky?

Středa, 2. března 2022, 09:23

Místo začínajícího obchvatu ve směru od Jičína před Kumburským Újezdem.
Trasa kolem Kumburského Újezdu.

Trasa dále pokračuje za areálem společnosti KOBIT (bývalá Silnička), přes koleje a lesem k rybníku Zaďák. Ten řidiči překonají po novém mostě, který je dovede až k místnímu pneuservisu a dál na Štikov. V tomto místě je v plánu vybudovat okružní křižovatku, která svede dopravu na silnici II/284 vedoucí do Lázní Bělohrad a k místnímu pivovaru. 

Od hotelu na Štikově povede nová silnice směrem k obci Vrchovina, kterou obkrouží z pravé strany. Odtud pak povede přímou cestou do Vidochova, kde se napojí u místní čerpací stanice.  

Obchvat Nové Paky se plánuje téměř 30 let. Nová silnice kolem města bude dlouhá celkem 8,48 kilometru a lemovat ji budou protihlukové stěny o celkové délce přes čtyři kilometry. Součástí stavby bude i vybudování dvou okružních křižovatek (pod Štikovem a ve Vidochově) a jedné úrovňové křižovatky na Kumburském Újezdu). Stát původně počítal s náklady 1,6 miliardy korun. Vysoutěžená firma obchvat postaví za 1,31 miliardy. Do provozu by se měla nová silnice uvést v roce 2025. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky obchvat, Nová Paka, doprava, ŘSD, Jičínsko, Kumburský Újezd, Studénka, Heřmanice, Štikov, foto, video, trasa, silnice, rybník, Ředitelství silnic a dálnic, Drbna.cz, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Kudy povede obchvat Nové Paky? V těsné blízkosti rodinného domu i přes rybník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.