Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Při dopravních nehodách v únoru v hradeckém kraji jedna oběť. Stejně jako loni

Při dopravních nehodách v únoru v Královéhradeckém kraji zemřel jeden člověk, stejně jako loni v únoru. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly dva životy, loni v lednu a v únoru byli mrtví čtyři. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Celkem se v únoru v kraji stalo 329 nehod, což bylo o 26 více než loni. Při nehodách se nikdo těžce nezranil, lehkých zranění bylo 62. Loni v únoru se těžce zranili čtyři lidé a 41 lehce. Při nehodách vznikla v únoru škoda 25,37 milionu korun, meziročně byla vyšší o 3,3 milionu korun.

Poslední tragická nehoda v kraji se stala 9. února krátce po půlnoci u Káranic na hlavní silnici od Chlumce nad Cidlinou směrem na Hradec Králové. Dvacetiletý řidič vyjel s osobním autem na přímém úseku do příkopu, kde porazil dopravní značku a pak narazil do náletových dřevin. Ze zdemolovaného auta, které skončilo na střeše, museli zaklíněného řidiče vyprostit hasiči. Muž zemřel na místě nehody.

Nejčastější příčinou únorových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo úterý 15. února, celkem 20.

Loni počet mrtvých při dopravních nehodách v Královéhradeckém kraji vzrostl o 52 procent na 38 z předloňských 25.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, únor, 2022, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, dopravní nehoda, havárie, Káranice, Hradec Králové, Chlumec nad Cidlinou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách v únoru v hradeckém kraji jedna oběť. Stejně jako loni  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.