Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Paliva opět zdražila. Benzin je nejdražší za devět let. Nejlevněji je v Týništi nebo za hranicemi s Polskem

Cena pohonných hmot opět začala růst. Například benzin Natural 95 je s cenou nejvýše za více než devět let. Naftu motoristé naposledy tankovali dráž v létě roku 2014. Průměrná cena za litr v České republice je u benzinu 37,43, u nafty 36,39 koruny. V Královéhradeckém kraji se řidičům vyplatí jezdit do Polska, Týniště nad Orlicí nebo Hradce Králové.

V meziročním srovnání je natural o 8,51 koruny za litr dražší. Za naftu motoristé před rokem platili o 8,61 koruny za litr méně. 

Většinu loňského roku paliva zdražovala. Na dlouholetá maxima se ceny dostaly loni přibližně v polovině listopadu. Od té doby ceny pohonných hmot několik týdnů klesaly, v půlce ledna se trend obrátil a paliva začala opět zdražovat. Nyní byla maxima z loňského listopadu překonána. 

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 37,07 koruny. Nafta je nejlevnější v Moravskoslezském kraji, litr tam prodávají průměrně za 35,99 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze.  

Podle serveru Český benzin se řidičům v Královéhradeckém kraji stále vyplatí jezdit za hranice s Polskem. Dvě čerpací stanice v obci Kudowa-Zdrój nabízí litr Natural 95 v přepočtu za 30,40 a 30,70 koruny. Levnější benzin v našem regionu řidiči neseženou. Úplně ten nejlevnější nabízí čerpací stanice HDB v Týništi nad Orlicí. Zde vyjde litr na 35,40. O deseťák dráž je pak v Hradci Králové v Kutnohorské ulici.  

Polská strana hranic nabízí bezkonkurenční ceny nafty. Za litr zde lidé zaplatí od 29,97 do 30,51 koruny. V Královéhradeckém kraji pak opět nejlevněji vychází Týniště nad Orlicí, kde v současnosti litr stojí 34,40. Následují Milovice u Hořic a Královédvorská ulice v Trutnově, kde je nafta o deseťák dražší.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bernd Schray | Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky benzín, nafta, pohonné, hmoty, cena, doprava, benzina, čerpací, stanice, ČR, vývoj, Trutnovsko, Jičínsko, Královéhradecký, kraj, Týniště nad Orlicí, Polsko, motorová nafta, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Česko, palivo, Ústecký kraj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva opět zdražila. Benzin je nejdražší za devět let. Nejlevněji je v Týništi nebo za hranicemi s Polskem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.