Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová cyklotrasa propojí hradecký i Pardubický kraj. Povede až na Moravu

Nová cyklotrasa by měla propojit tři kraje. Na její přípravě spolupracuje Královéhradecký, Pardubický i Olomoucký kraj. Půjde o takzvanou dálkovou cyklotrasu číslo 8. Hradeckým krajem povede od Českého ráje až do Tiché Orlice.

Trasa č. 8 vstupuje na území Královéhradeckého kraje v Českém ráji u Pleskotského mlýna a vede přes Jičín, Nechanice a Hradec Králové do Týniště nad Orlicí, odkud se nivou Tiché Orlice dostane do Pardubického kraje.  

Z Chocně bude trasa pokračovat v souběhu se stávající dálkovou cyklotrasou číslo 18 až do Ústí nad Orlicí, odkud se přes Českou Třebovou a Lanškroun dostane do Olomouckého kraje. 

„Velmi si cením výsledků spolupráce obou krajů a záměry na další rozvoj bezpečné infrastruktury pro cyklistiku plně podporuji. Věřím, že již letos v létě se na kole projedeme po nově vyznačeném úseku dálkové cyklotrasy číslo osm alespoň do České Třebové,“ uvedl radní Adam Valenta (Piráti). 

Všechny dotčené kraje věří, že dálková trasa pro cyklisty propojí všechny regiony ještě v letošním roce. „Rád bych se už letos v létě projel na kole po dálkové cyklotrase z Týniště nad Orlicí alespoň do České Třebové – a v ideálním případě až do Hoštejna,“ dodal po jednání radní Pardubického kraje Alexandr Krejčíř (ODS). 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Manfred Antranias Zimmer | Pixabay

Štítky cyklotrasa, cyklostezka, Královéhradecký, Pardubický, kraj, doprava, propojení, č. 14, schůzka, řešení, plán, cyklistika, Choceň, Týniště nad Orlicí, cyklistická trasa, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, Morava, Olomoucký kraj, Český ráj, Tichá Orlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová cyklotrasa propojí hradecký i Pardubický kraj. Povede až na Moravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.