Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dva dealeři pervitinu skončili v poutech. S dopadením pomohli i policejní psi

Rychnovští kriminalisté dopadli dva dealery pervitinu. Do akce, kterou připravovali několik měsíců, se zapojili i dva policejní psi vycvičení na vyhledávání drog. Fox a Feebee se svými psovody byli úspěšní. Mužům hrozí pět a deset let vězní.

Rychnovští kriminalisté z týmu toxi pracovali na dopadení dvou dealerů několik měsíců. Nyní v polovině února zásah zrealizovali.  Zásahová jednotka policie Královéhradeckého kraje udeřila na vytipovaném místě, kde zadržela dva muže ve věku 25 a 28 let. Ti byli ihned eskortování do policejní cely.

Během zásahu pomáhali i dva policejní psi Fox a Feebee, kteří prohledávali domovní prostory. Oba nezávisle na sobě dokázali určit místo, kde se droga nacházela. „Pro Foxe to byla jeho první domovní prohlídka, a hned slavil úspěch,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Dopadení muži se u výslechu k trestné činnosti doznali. „Při domovních prohlídkách u zadržených osob byly zajištěny pomůcky k aplikaci návykových látek, digitální váhy, sáčky a rovněž i samotná droga pervitin,“ popsala mluvčí.

Nelegální obchod s drogami měli muži provozovat od března loňského roku. Pervitin prodávali ve stovkách případů a inkasovali za něj dohromady téměř půl milionu korun. Starší z pachatelů si prodejem drog přišel na dvě stě tisíc, mladší na 232 tisíc korun.

Jeden z pachatelů už byl v minulosti odsouzen za obdobnou trestnou činnost a v březnu 2021 podmínečně propuštěn z výkonu trestu. Nyní je stíhán vazebně.

Zadržený osmadvacetiletý mladík v současné době čelí obvinění z trestného činu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což v případě prokázání viny, hrozí až 10 let vězení,“ uvedla mluvčí. Druhému z mužů hrozí pět let za mřížemi.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Rychnovsko, kriminalisté, psovodi, pes, dealer, drogy, pervitin, zásahová jednotka, vězení, trest, metamfetamin, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva dealeři pervitinu skončili v poutech. S dopadením pomohli i policejní psi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.