Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sousedé nejen na mapě ale i v tabulce se dnes utkají v posledním derby základní části extraligy

Poslední derby základní části extraligy je tady. Odehraje se dnes od šesti hodin v pardubické Enteria aréně. Očekává se třaskavá atmosféra, jelikož půjde o souboj sousedů nejen na mapě ale taky v tabulce.

Základní část hokejové Tipsport extraligy se blíží ke konci. Hradecký Mountfield má před sebou posledních osm duelů. Tím první bude rovnou derby na ledě Pardubic, kam hokejisté přijedou odpočatí po týdenním volnu a s bilancí čtyř výher v řadě. „Je nutné se do toho dostat. Takový program je po celý rok, takže po volnu je trénink delší a náročnější, abychom se do toho dostali, vypotili to. Pro nás nic nového,“ řekl Lukáš Cingel.

Východočeské derby vždy provází speciální atmosféra, a to dnešní bude o to speciálnější, že je poslední v rámci základní části soutěže. „Lidé to samozřejmě vnímají, my se na to snažíme přichystat jako na každý jiný zápas. Nic speciálního si nepřipravujeme, to ne. Ale vnímáme, že okolí se baví o tom, že hrajeme s Pardubicemi. Navíc jsme sousedé v tabulce, takže o to to bude zajímavější,“ má jasno devětadvacetiletý centr.

Velkou motivaci vyhrát má ale tým z Pardubic. Majitel klubu Petr Dědek se už před sezonou nechal slyšet, že jasným cílem je medaile. Předsevzetí se zatím daří plnit.  Svěřenci kouče Richarda Krále míří k jistému postupu do čtvrtfinále. Aktuálně jsou třetí v tabulce. Na druhou pozici ale Pardubice ztrácejí deset bodů, a tak budou hokejisté Dynama chtít ubrat z náskoku Hradce Králové.

Očekává se vyrovnaná bitva. „Oni mají super útok, jsou silní v ofenzívě. A jsou taky velcí, hrají celkem fyzický hokej a hodně bruslí. Hrají podobný styl hry jako my. My se jim musíme fyzicky vyrovnat a přebruslit je,“ dodává Cingel.

Komu bude tedy patřit východ Čech v posledním souboji Pardubic s Hradcem Králové v základní části? Dozvíme se dnes večer. Utkání začíná v Pardubicích v 18 hodin.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Pardubice, Mountfield, Dynamo, hokej, derby, sousedé, rivalita, utkání, extraliga, HC Dynamo Pardubice, Lukáš Cingeľ, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Richard Král, Petr Dědek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sousedé nejen na mapě ale i v tabulce se dnes utkají v posledním derby základní části extraligy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.