Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Policista z Rychnova nad Kněžnou je obžalován z obchodu s drogami. Civilisty varoval před hlídkami

Policista z Rychnova nad Kněžnou je obviněný z toho, že nelegálním způsobem sháněl a dál předával drogy. V době služby navíc civilisty varoval o tom, kde se zrovna pohybují policejní hlídky. Podle Bezpečnostní informační služby (BIS) je v současné době policista mimo službu.

„V námi zadokumentovaných třech případech nejméně od října 2020 do května 2021 měl policista opatřit metamfetamin-pervitin v celkové hodnotě deset tisíc korun. Pokaždé se jednalo o tři až tři a půl kilogramu, které předal civilní osobě,“ řekla tisková mluvčí BIS Ivana Nguyenová. Většinou muž použil drogy pro vlastní potřebu. V některých případech je ale přeprodával.  

Obžalovaný policista navíc poskytoval citlivé údaje svým známým. Upozorňoval je na aktuální pohyb policejních vozů a také hlídek. „Tyto informace měl sdělovat z důvodu, aby se osoby vyhnuly policejním kontrolám, jelikož pozbyly řidičské oprávnění a i přesto motorové vozidlo užívaly,“ dodala mluvčí.  

Během domovní prohlídky se u obviněného policisty našlo sedm kusů malých rostlin konopí a zelenohnědá drť. Celkem mělo jít o 64,5 gramů rostlin, v nichž je obsaženo zhruba 3,14 gramů čisté účinné látky.  

Trestní stíhání bylo proti policistovi zahájeno už v květnu roku 2021. Obviněn byl z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a za zneužití pravomoci úřední osoby. V polovině ledna letošního roku podal státní zástupce obžalobu. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Rychnov nad Kněžnou, krimi, BIS, drogy, policista, suspendován, hlídky, varování, obvinění, obžaloba, úřední, sosoba, Bezpečnostní informační služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meggie Black

3a půl kila dobrej kšeft. Tam asi měli být jiné jednotky...

Pátek, 11. února 2022, 22:09Odpovědět

Policista z Rychnova nad Kněžnou je obžalován z obchodu s drogami. Civilisty varoval před hlídkami  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.