Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

O víkendu bude sněžit a foukat. Nejvíc sněhu napadne v Krkonoších a Orlických horách

Aktuální předpověď Českého hydrometeorologického ústavu je rozhodně dobrou zprávou pro vlekaře a milovníky zimního sportu. Prakticky celý víkend by mělo v Královéhradeckém kraji sněžit. Nejvíc sněhu připadne v Krkonoších a Orlických horách. Právě na horách je třeba počítat i se silným větrem.

Ještě po zbytek dne platí pro náš region varování meteorologů před silným větrem. Na horách může dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Na Trutnovsku, Rychnovsku a Náchodsku navíc hrozí tvorba sněhových jazyků. Nejvyšší denní teploty dnes do pěti stupňů. Nejnižší na horách klesnou ke čtyřce pod nulou.  

Dobrou zprávou je, že o víkendu se počítá sněžením. „V sobotu bude zataženo až oblačno. Postupně od severozápadu na celém území sněžení. V polohách pod 400 metrů, postupně pod 1 100 metrů nad mořem déšť,“ uvádí hradecký meteorolog Dušan Čičman. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od dvou do šesti stupňů Celsia.  

Neděle pak bude vypadat hodně podobně. Opět je třeba počítat s četnými sněhovými přeháňkami. Těch bude ubývat až k večeru. Nejvyšší denní teploty během poloviny víkendu se budou pohybovat od dvou k šesti stupňům. Zároveň je třeba opět počítat se silným větrem. Na horách může dosahovat rychlosti až 130 kilometrů v hodině. V nižších polohách kolem 90 kilometrů.  

Ohodnoť článek

Foto PIRO | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorologové, Královéhradecký, kraj, sníh, přeháňky, leden, zima, Krkonoše, Orlické hory, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu bude sněžit a foukat. Nejvíc sněhu napadne v Krkonoších a Orlických horách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.