Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Areály v Krkonoších a Orlických horách nabízejí slušné podmínky pro lyžování

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji v Krkonoších a v Orlických horách nabízejí výborné podmínky pro zimní sporty. Otevřeno je téměř 100 kilometrů sjezdovek, před týdnem to bylo asi 80 kilometrů. Na sjezdových tratích leží v Krkonoších a Orlických horách od 30 do 120 centimetrů sněhu. Na další dny meteorologové předpovídají na horách sněžení.

Ve střediscích krkonošského SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou je na sjezdovkách od 50 do 90 centimetrů sněhu a lyžaři mohou využít více než 40 kilometrů sjezdovek na jeden skipas. "Upraveno je zhruba 62 kilometrů běžeckých tratí na Černé a Světlé hoře a nad Pecí pod Sněžkou. Od soboty 29. ledna znovu spustíme večerní lyžování na Modřínu ve Velké Úpě. O víkendu bychom chtěli poprvé spustit večerní sáňkování na Černohorské sáňkařské cestě," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

V největším českém lyžařském středisku ve Špindlerově Mlýně se dnes lyžovalo na více než 25 kilometrech sjezdovek, na kterých leželo 40 až 50 centimetrů sněhu. Za plného provozu středisko nabízí 27 kilometrů sjezdových tratí. Mimo provoz je zatím sjezdovka Hřiště ve Svatém Petru, v areálu Medvědín - Horní Mísečky se lyžuje na všech sjezdovkách.

Meteorologové vydávají varování před sněhem a silným větrem. Platí v celém hradeckém kraji

Český hydrometeorologický ústav vydává varování před silným větrem. To platí pro celý Královéhradecký kraj. Na řadě míst našeho regionu je třeba dávat pozor na sníh. První stupeň nebezpečí je vyhlášen od dnešních 18:00. V platnosti je do...

Kvalitní lyžování nabízejí i střediska v Orlických horách. V Říčkách leží na sjezdovkách 80 až 130 centimetrů sněhu. "V provozu je šestisedačková lanovka. Vlek Tatrapoma je ve všední dny připraven do zálohy v případě většího počtu návštěvníků. Běžecké trasy upravíme na víkend," uvedli vlekaři z Říček. V Deštném se lyžuje na všech sjezdovkách s 65 až 120 centimetry sněhu.

V Krkonoších nadále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice. Podmínky pro túry jsou převážně bezpečné. Na hřebenech Krkonoš je okolo 60 až 90 centimetrů sněhu. "Více sněhu je na závětrných svazích, žlebech a odtrhových zónách. Uvolnění laviny je možné hlavně při velkém dodatečném zatížení, a to zejména na strmých svazích," uvedl lavinový specialista horské služby Robert Dlouhý. Na hřebeni Orlických hor leží kolem půl metru sněhu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, Krkonoše, Orlické hory, sjezdovka, Královéhradecký kraj, Pec pod Sněžkou, lyžování, Černá hora, Velká Úpa, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areály v Krkonoších a Orlických horách nabízejí slušné podmínky pro lyžování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.