Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dvě kontroly stejného řidiče. Dopoledne byl na drogách, odpoledne pod vlivem alkoholu

Dvakrát do stejné řeky nevkročíš? To neplatí pro čtyřiadvacetiletého řidiče, kterého hned dvakrát v jeden den stavěla policie. Dopoledne řídil pod vlivem drog, večer pak nadýchal 1,3 promile. Za jeho chování mu hrozí tři roky vězení.

První kontrola se konala v Kostelci nad Orlicí. „Řidič měl pozitivní test na drogy a policistům uvedl, že v pondělí kouřil trávu,“ řekla mluvčí policie Šárka Pižlová. Na žádost hlídky se podrobil lékařskému vyšetření a byla mu zakázána další jízda. Na místě přišel o řidičský průkaz.  

O několik hodin později ho policisté zastavili znova. Tentokrát kousek od Dobrušky. Nadýchal 1,3 promile. Policistům nic netajil a přiznal se, že před jízdou pil.  

„Případ jsme zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí rok vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest,“ dodala mluvčí policie.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kontrola, doprava, jízda, drogy, alkohol, muž, Královéhradecký, kraj, krimi, Kostelec nad Orlicí, Dobruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě kontroly stejného řidiče. Dopoledne byl na drogách, odpoledne pod vlivem alkoholu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.